Αιματηρό δυστύχημα στο μετρό της Washington


Αιματηρό δυστύχημα στο μετρό της Washington

23 Ιουνίου 2009, 09:55


Αυξάνεται ώρα με την ώρα ο αριθμός των θυμάτων από τη σφοδρή σύγκρουση δύο συρμών του μετρό στην Washington, των Ηνωμένων Πολιτειών τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος).

Τα βαγόνια του ενός τρένου, που κινούταν, "καβάλησαν" κυριολεκρικά το άλλο, το οποίο ήταν ακινητοποιημένο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον εννιά άνθρωποι, ανάμεσά τους και η οδηγός του πρώτου. Άλλοι 70 επιβάτες τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Η σύγκουση, που είναι η χειρότερη τα τελευταία 33 χρόνια στο μετρό, συνέβη ανάμεσα στους σταθμούς Fort Totten και Takoma Park στις 17.00 τοπική ώρα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama, δήλωσε για το δυστύχημα: "H Michelle και εγώ λυπούμαστε πολύ για το τραγικό περιστατικό στην βορειοανατολική Washington DC. Οι σκέψεις μας και οι προσευχές μας είναι μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων".

Στην περιοχή έσπευσαν περίπου 200 πυροσβέστες. Όπως είπε εκπρόσωπος του Σώματος, παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε 76 ανθρώπους επιτόπου και έξι από αυτούς διακομίστηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά τραύματα. Δύο άτομα δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

«Πρόκειται για το μεγαλύτερο δυστύχημα που σημειώνεται στο σύστημα αστικών συγκοινωνιών της Washington», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, Adrian Fenty.
http://www.zougla.gr