Ενας τόνος κοκαΐνης εντοπίστηκε μέσα σε... κατεψυγμένους καρχαρίες

Το Πολεμικό Ναυτικό του Μεξικού εντόπισε περισσότερο από ένα τόνο κοκαΐνης μέσα σε κατεψυγμένους καρχαρίες, έναν ακόμα πρωτότυπο τρόπο που βρήκαν οι συμμορίες ναρκωτικών της χώρας για να περνούν τα ναρκωτικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αξιωματικοί του Ναυτικού βρήκαν σε πλοίο στο λιμάνι του Γιουκατάν περισσότερους από 20 καρχαρίες που στο εσωτερικό τους ήταν κρυμμένα τα πακέτα κοκαΐνης, ανακοίνωσε το Ναυτικό, σύμφωνα με τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.

"Η ποσότητα της κοκαΐνης μέσα στο πλοίο ξεπερνούσε τον ένα τόνο", δήλωσε ο πλωτάρχης Εντουάρντο Βίγια, μετά την ανακάλυψη των ναρκωτικών που έγινε με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων και με μηχανήματα ακτίνων Χ. Οι συμμορίες ναρκωτικών επινοούν διάφορους τρόπους για να προωθούν τα ναρκωτικά στις ΗΠΑ, όπως μέσα σε κουτάκια μπύρας, σε έπιπλα ακόμα και σε αγάλματα που προορίζονται για εκκλησίες.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλντερόν έχει δώσει εντολή σε 45.000 στρατιώτες και μέλη της ομοσπονδιακής αστυνομίας να αναπτυχθούν σε όλη τη χώρα με στόχο την εξουδετέρωση των πανίσχυρων καρτέλ. Περίπου 2.750 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους μέσα στο 2009 σε συγκρούσεις και βιαιότητες που εμπλέκονται έμποροι ναρκωτικών.
ΠΗΓΗ http://www.espressonews.gr