Playstation Phone

Η Sony συνθέτει ομάδα τον επόμενο μήνα με αποκλειστικό στόχο την δημιουργία του Playstation Phone;


Η Sony συνθέτει ομάδα τον επόμενο μήνα με αποκλειστικό στόχο την δημιουργία του Playstation Phone;

29 Ιουνίου 2009, 15:01


Πριν από τρεις δεκαετίες η Sony έγινε ο καλύτερος φίλος της νεολαίας, με την καινοτομική για την εποχή συσκευή (ο όρος «gadget» φυσικά δεν υπήρχε ακόμα) που έδωσε την δυνατότητα στους νέους, νέες αλλά όλες τις ηλικίες να ακούν μουσική όπου και αν βρίσκονται – ο λόγος βέβαια για το Walkman. Από τότε πολύ νερό κύλησε στο αυλάκι, όπως λέει και ο λαός μας, το Walkman απέκτησε CD (Sony Discman), αργότερα μας ήρθε το DAT (Digital Audio Tape) στα μέσα της δεκαετίας του ‘80, ακολούθησε το Minidisc επίσης της Sony και ύστερα εμφανίστηκε το DCC (Digital Compact Cassette) από τις Philips και Matsushita.

Στα μέσα προς τέλη των ‘90s εμφανίστηκαν τα φορητά MP3 player όπου ουσιαστικά με αυτά φτάνουμε στο τέλος της μεγάλης ευθείας των φορητών συσκευών. Η πραγματική όμως διείσδυση των MP3οφώνων στην αγορά και η μαζική αποδοχή του κοινού, συνέβη όταν εμφανίστηκε το iPod από την Apple, στην αρχή της νέας χιλιετίας. Από τότε το iPod είναι η Νο1 συσκευή για την ακρόαση μουσικής.

Η εικόνα ολοκληρώθηκε με την έλευση του iPhone, του κινητού τηλεφώνου – φαινόμενου που άλλαξε άρδην το πρόσωπο της βιομηχανίας. Μάλιστα το iPhone κατάφερε (αν και εξ αρχής δεν του φαινόταν) να μπει (ταράζοντας) στα νερά μιας άλλης βιομηχανίας, αυτή της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, με πληθώρα ποιοτικών και ευρηματικών τίτλων. Μάλιστα τον τελευταίο χρόνο το iPhone έχει ελκύσει τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής videogames, οι οποίες πλέον το θεωρούν μια βιώσιμη πλατφόρμα για ηλεκτρονικά παιχνίδια. Εύκολα λοιπόν μπορείς κάποιος να αντιληφθεί ότι η Sony έχει χάσει πολλά χρόνια την πρωτοκαθεδρία στην φορητή μουσική, ενώ τώρα κλονίζεται η παρουσία της και στο φορητό gaming, που συμμετέχει με το φορητό Playstation, το PSP.

Απ’ ότι φαίνεται όμως, η Sony κατάλαβε ότι πρέπει να δράσει και μάλιστα άμεσα, γιατί πλέον δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια περισυλλογής, καθώς το PSP σε τέσσερα χρόνια παρουσίας έχει λίγο περισσότερα από 50 εκατομμύρια πωλήσεις, ενώ το iPhone έχει πάνω από 40 εκατομμύρια πωλήσεις, αλλά σε μόλις δύο χρόνια κυκλοφορίας. Έτσι έγινε γνωστό δια της ιστοσελίδας Reuters (που με την σειρά της αναφέρεται σε δημοσίευση της Nikkei Business Daily), ότι η Sony εσπευσμένα συνθέτει μια ομάδα με μοναδικό σκοπό την δημιουργία ενός υβριδίου PSP / κινητού τηλεφώνου. Μάλιστα η αρχή των εργασιών της ομάδας θα λάβει χώρα τόσο σύντομα όσο ο ερχόμενος σε λίγες μέρες, μήνας Ιούλιος. Για να δούμε τι θα δούμε…ή καλύτερα τι θα μας δείξεις κυρία Sony…(περισσότερες πληροφορίες: http://www.reuters.com/article/technologyNews/idUSTRE55Q0HQ20090627)