Εν ψυχρώ δολοφονία αστυνομικού στα Άνω Πατήσια

Θύμα επίθεσης αστυνομικός της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στα Άνω Πατήσια.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης δέχθηκε περίπου 20 σφαίρες και όπως δήλωσε ο ιατροδικαστής Φίλιππος Κουτσάφτης τον πυροβόλησαν στο κεφάλι και στην αριστερή πλευρά του σώματός του από κοντινή απόσταση. Όπως είπε ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Ο αστυνομικός βρισκόταν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητό του, στη συμβολή των οδών Δημητρακοπούλου και Πατησίων.

Εκτελούσε υπηρεσία έξω από το σπίτι της συζύγου ατόμου που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στον ΕΛΑ και βρίσκεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σφαίρες είναι 9 χιλιοστών και η βαλλιστική εξέταση θα δείξει εάν τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες έχουν χρησιμοποιηθεί και σε άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Για εν ψυχρώ δολοφονία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Παναγιώτης Στάθης. Οι σφαίρες -όπως είπε- ήταν διαφορετικών διαμετρημάτων και η υπόθεση είναι δύσκολη.

Αυτό που έγινε είναι χτύπημα κατά της κοινωνίας, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο Δημήτρης Γεωργατζής, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών της Αστυνομίας. Τόνισε ότι πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί στη συζήτηση κάποια πράγματα όπως η προστασία μαρτύρων και πως αυτή γίνεται.

Κάποιοι πρέπει επιτέλους να ασχοληθούν σοβαρά και να λάβουν μέτρα, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας αστυνομικών υπαλλήλων Σπήλιος Κρικέτος.
http://www.skai.gr