Mειώστε τιμή στο PS3 ειδάλλως σταματάμε την υποστήριξη!

Χωρίς Call of Duty και Guitar Hero ίσως στο μέλλον το Playstation 3 – η εκδότρια Activision προς Sony: μειώστε τιμή στο PS3 ειδάλλως σταματάμε την υποστήριξη!


Χωρίς Call of Duty και Guitar Hero ίσως στο μέλλον το Playstation 3 – η εκδότρια Activision προς Sony: μειώστε τιμή στο PS3 ειδάλλως σταματάμε την υποστήριξη!

21 Ιουνίου 2009, 12:50


Και όχι μόνο για το Playstation 3 αλλά και για το PSP! Αυτά ξεστόμισε ο CEO της Activision, κ. Bobby Kotick, σε μια δήλωση - βόμβα που έκανε πριν από λίγες μέρες. Συγκεκριμένα σχολίασε ότι το PS3 έχει ήδη αρχίσει να χάνει την «φόρα» του με συνέπεια να γίνεται ολοένα και δυσκολότερη για εμάς (την Activision δηλαδή) να εκδίδουμε τίτλους, καθώς είναι μεγάλο το οικονομικό κόστος την στιγμή που το Nintendo Wii και το Xbox360 επιτυγχάνουν περισσότερες πωλήσεις (ήτοι μεγαλύτερα κέρδη για την Activision – πάντα κατά τον CEO).

Έτσι ο κ. Kotick λέει ανοιχτά προς την Sony και μάλιστα όχι απλά με επιθετικό χαρακτήρα, αλλά με σχεδόν απειλητικό θα λέγαμε: «αν δεν μειώσει την τιμή του PS3 η Sony, τότε ενδέχεται ως το 2010-2011 να σταματήσουμε να την υποστηρίζουμε». Αυτό μεταφράζεται ότι δημοφιλέστατες σειρές τίτλων όπως τα Call of Duty, Guitar Hero, Tony Hawk και άλλοι δεν θα μπορούν οι χρήστες του PS3 να απολαύσουν στο μέλλον. Κάτι που εμάς όμως δεν μας ακούγεται ιδιαίτερα πιστευτό, ότι θα προτιμήσει η Activision…δηλαδή τι; Θα αγνοήσει τα 23 εκατομμύρια σχεδόν κατόχων PS3 από τα οποία αρκετά παίζουν με το Call of Duty / Guitar Hero; Η μήπως το επιχείρημα του κ. Kotick ότι η Activision πέρυσι πλήρωσε (συνολικά για όλο το έτος) 500 εκατομμύρια δολάρια για δικαιώματα στην Sony, μπορεί να θεωρηθεί καν επιχείρημα αφής στιγμής η Activision είναι η μεγαλύτερη εκδότρια εταιρεία παγκοσμίως αξίας 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με κέρδη πωλήσεις πρώτου τριμήνου 2009 στα 981 εκατομμύρια δολάρια;

Εμείς πάντως δεν πειστήκαμε ότι αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα η εταιρεία του κ. Kotick, αντιθέτως πειστήκαμε ότι ο Bobby Kotick παίζει παιχνίδια «ισχύος» και όλοι γνωρίζουμε πως του είδους τα αλαζονικά παιχνίδια έχουν αρνητικό μελλοντικά αντίκτυπο για όσους τα ξεκινούν αλλά και όσους συμμετέχουν σε αυτά. Κύριε Kotick, άσε τις δηλώσεις και αν θέλεις μείωσε τιμή στους δικούς σου τίτλους ώστε να αυξήσεις (ακόμα περισσότερο) τις πωλήσεις της εταιρείας σου. Βέβαια κυρία Sony, καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάνες κι εσύ μια μείωση τιμής πριν το 2010, διότι 400-450 ευρώ (ανάλογα το πακέτο) που είναι το κόστος αγοράς ενός Playstation 3, τρία σχεδόν χρόνια μετά την έλευση του συστήματος, ε, είναι κομματάκι πολλά…(περισσότερες πληροφορίες: http://business.timesonline.co.uk/tol/business/industry_sectors/media/article6531367.ece)