Η ASUS στοχεύει στο μέλλον για προϊόντα καλύτερα από της Apple




Η ασιατική εταιρεία ASUS ή αλλιώς Asustek, επί σειρά ετών ήταν γνωστή στους κοινό των υπολογιστών κυρίως από τις μητρικές πλακέτες καθώς και από τις κάρτες γραφικών που κατασκευάζει για υπολογιστές PC, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια κατάφερε και έγινε γνωστή στο ευρύτερο κοινό από μια φανταστική ιδέα της, η οποία στην ουσία «γέννησε» μια νέα κατηγορία. Ο λόγος για το Eee PC και νεοσυσταθείσα κατηγορία είναι αυτή των netbook, ιδιαίτερα μικρά σε διαστάσεις PCάκια - laptop, που προορίζονται για κατά κόρον για χρήση Διαδικτύου και απλών καθημερινών εργασιών (Word, Excel, e-mail), εξ ου και διαθέτουν χαμηλής «δύναμης» τεχνικά χαρακτηριστικά (εν συγκρίσει με τα αδελφάκια τους, τα «κανονικά» laptop) αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν πανεύκολη μεταφορά (φορητότητα η λεγόμενη) και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

Σε μια συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «The New York Times» ο Vice Chairman της Asustek, ο κ. Jonathan Tsang, δήλωσε πως έως σήμερα η εταιρεία διέθετε το μεγαλύτερο μέρος του bugdet της στην έρευνα και κατασκευή των προϊόντων της, με συνέπεια τα κονδύλια που απέμεναν ήταν πολύ λίγα για τον τομέα του marketing, μάλιστα κατά τα λόγια του κ. Tsang «στο παρελθόν, υπήρξαμε πολύ συντηρητικοί». Η πορεία της εταιρείας όμως διαγράφεται από εδώ και πέρα από άλλο «αέρα», με μεγαλύτερη έμφαση στην εικόνα και την προώθηση των προϊόντων, ενώ παράλληλα για την αμερικάνικη αγορά θέλει να παρουσιάσει ένα λιγότερο «ασιατικό» πρόσωπο.

Συγκεκριμένα ο κ. Tsang έκανε μια τρομερή δήλωση: «ο στόχος μας είναι να προσφέρουμε προϊόντα καλύτερα από της Apple», κάτι που δεν ξεστομίζεται έτσι εύκολα δεδομένου ότι τα προϊόντα της τελευταίας έχουν το καλύτερο (και επιτυχέστερο) design, ποιότητα, φιλικότητα προς το χρήστη και marketing παγκοσμίως. Στο ίδιο «τολμηρό» μοτίβο, συμπλήρωσε ότι η Asustek έχει ήδη έτοιμη μια παιχνιδο-κονσόλα στα πρότυπα του Nintendo Wii, αλλά με αρκετά περισσότερη ακρίβεια στα ασύρματα χειριστήρια σε αντίθεση με την ακρίβεια των χειριστηρίων του μηχανήματος της Nintendo. Ακόμα όμως δεν έχουν αναπτυχθεί τίτλοι (παιχνίδια δηλαδή) για το σύστημα της ASUS, συνεπώς κατά τον κ. Tsang, δεν έχει νόημα να διατεθεί στην αγορά.

Το θέμα πάντως είναι ότι η ASUS / Asustek έχει «ανασκουμπωθεί» όπως λέει και ο λαός μας, «δυτικοποιείται» σιγά – σιγά δίνοντας από εδώ και πέρα μεγαλύτερο βάρος στην εικόνα των προϊόντων της, ενώ παράλληλα υπόσχεται καινοτομίες και εξελίξεις. Ίδωμεν…(περισσότερες πληροφορίες: http://bits.blogs.nytimes.com/2009/06/09/asustek-vows-to-out-apple-apple/)