Mimo Mini USB Monitor

Mimo Mini USB Monitor…ειδικά για τα laptop-netbook μια συνοδευτική μικρή οθόνη, χωρίς ανάγκη παροχής ρεύματος


Mimo Mini USB Monitor…ειδικά για τα laptop-netbook μια συνοδευτική μικρή οθόνη, χωρίς ανάγκη παροχής ρεύματος

30 Ιουνίου 2009, 10:27


Ο χαρακτηρισμός «μόδα» για την ολοένα και αυξανόμενη τάση του καταναλωτικού κοινού στα φορητούς υπολογιστές θεωρούμε ότι είναι εκτός χρόνου πια, καθώς τα νούμερα δείχνουν ότι ο «σταθερός» (επιτραπέζιος δηλαδή) υπολογιστής πλέον έρχεται δεύτερος στην αγορά νέου μηχανήματος από τους χρήστες. Χωρίς να γίνουμε υπερβολικοί, θα μπορούσαμε να πούμε ότι έρχεται και τρίτος, με την έλευση των υπέρ-μικρών, καθημερινής χρήσης, netbook. Ιδιαίτερα τώρα κιόλας που είναι καλοκαίρι, τα laptop – netbook έχουν την τιμητική τους. Όμως παρόλο που είναι λίαν εξυπηρετικά τα μικρά laptop ή τα netbook, έχουν ένα «θεματάκι»: διαθέτουν μικρές οθόνες.

Όλα καλά και ωραία για σερφάρισμα στο Internet, για τηλεφωνική επικοινωνία μέσω Διαδικτύου (VoIP) ή για θέαση ταινιών. Όταν όμως ο χρήστης θέλει πχ. να γράψει ένα κείμενο και παράλληλα να διαβάσει μια ιστοσελίδα, τότε η διαθέσιμη επιφάνεια επί της οθόνης απλά δεν φτάνει ώστε να χωρέσουν και τα δύο «παράθυρα» επαρκώς (ευανάγνωστα), με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία συγγραφής κειμένου – διαβάσματος ιστοσελίδας – χειρισμού παραθύρων σε μικρή οθόνη, να είναι κουραστική. Την λύση προσφέρει μια εξωτερική επίσης μικρή οθόνη χωρίς ανάγκη τροφοδοσίας ρεύματος, που ακούει στο όνομα Mimo Mini USB Monitor.

Η μικρή αυτή οθόνη των 7 ιντσών και ανάλυσης 800x480 γραμμών, συνδέεται με το φορητό σας μέσω ενός απλού καλωδίου USB…και είστε έτοιμοι, τόσο απλά όσο ακούγεται, να την χρησιμοποιήσετε για ότι θέλετε. Βέβαια το μικρό μέγεθός της την κάνει ακατάλληλη για συγκεκριμένες εργασίες (δηλαδή μην περιμένετε να απολαύσετε ταινία σε 7 ίντσες) αλλά ταυτόχρονα την κάνει την καταλληλότερη για δουλειές όπως πχ. συγγραφή κειμένων, προβολή φωτογραφιών, χειρισμό προγραμμάτων επικοινωνίας (MSN, Skype, GoogleTalk, κλπ). Οι συνοδευτικοί οδηγοί είναι για Windows αλλά και Mac υπολογιστές, συνεπώς καλύπτονται και τα δύο στρατόπεδα (δεν καλύπτεται εκείνο του Linux, αλλά που θα πάει, τα «μαστόρια» της κοινότητας Linux ποτέ δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια). Φωτεινότητα έχει της τάξεως των 350 cd/m2 και λόγο αντίθεσης (contrast ratio) 400:1, ενώ η οθόνη μπορεί να τοποθετηθεί σε οριζόντια ή κάθετη διάταξη (portrait / landscape) - κάτι τρομερά εξυπηρετικό ιδιαίτερα αν ο υποψήφιος αγοραστής γράφει συχνά κείμενα. Τιμή: 129,99 δολάρια Αμερικής, περίπου δηλαδή στα 92,85 ευρώ. (περισσότερες πληροφορίες: http://www.thinkgeek.com/computing/usb-gadgets/bfa3/)