EVGA GeForce GTX 285 Mac Edition

.......επιτέλους μια κάρτα με σοβαρές επιδόσεις για τους τυχερούς κατόχους Mac Pro



Είναι γεγονός ότι η γκάμα καρτών γραφικών για ιδιοκτήτες του tower Mac Pro είναι σχετικά περιορισμένη, αφήνοντας έτσι στον χρήστη που επιθυμεί επιδόσεις αξιώσεων στο μηχάνημά του ουσιαστικά μόνο μια επιλογή, αυτή της ATI Radeon 4870. Ευτυχώς που στο προσκήνιο εισήλθε η EVGA με την κάρτα GeForce 285 Mac Edition.

Η κάρτα αυτή απευθύνεται αποκλειστικά στα συστήματα Mac Pro, άλλωστε συνδέεται αποκλειστικά σε θύρες PCI Express 2.0, που μόνο το μεγάλο μοντέλο έχει. Διαθέτει την απαραίτητη Video RAM, τύπου GDDR3 και ποσότητας 1GB, η δε «επικοινωνία» της κάρτας με τον έξω κόσμο (οθόνη ή οθόνες δηλαδή) γίνεται μέσω των δύο συνδέσεων τύπου dual-link DVI, με απλά λόγια σημαίνει με αυτή την κάρτα θα μπορείτε να συνδέσετε ταυτόχρονα έως και δύο οθόνες 30 ιντσών υπερ-υψηλής ανάλυσης στις 2560x1600 γραμμές.
Οι τεχνικές λεπτομέρειες αναφέρουν, ότι το κεντρικό τσιπ (GPU) «τρέχει» στα 648MHz, διαθέτοντας εσωτερικά 240 πυρήνες επεξεργασίας. Η μνήμη της κάρτας έχει συχνότητα λειτουργίας στα 2.484MHz, το οποίο μεταφράζεται σε ταχύτητα όγκου δεδομένων της τάξεως των 159Gigabyte ανά δευτερόλεπτο. Κάτι που αρκετοί οι σκληροπυρηνικοί χρήστες των Mac Pro θα εκτιμήσουν δεόντως είναι ότι η κάρτα υποστηρίζει το πρότυπο CUDA της Nvidia που σημαίνει ότι προγράμματα που το υποστηρίζουν - πχ το Photoshop 4 - θα αυξήσουν κατακόρυφα τις επιδόσεις τους.

Για το τέλος όπως πάντα η τιμή: 449,95 δολάρια (324 ευρώ περίπου). Μπρος τα κάλλη τι είναι ο πόνος (εδώ διαθέτετε ολόκληρο Mac Pro); (περισσότερες πληροφορίες: http://store.apple.com/us/product/TW387ZM/A και http://www.evga.com/articles/00479/)