Επιχείρηση σκούπα μέσα στο καλοκαίρι



Στα σχοινιά έχει στριμωγμένη την κυβέρνηση ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Τα εντυπωσιακά εκλογικά αποτελέσματα του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη, αλλά και η ανοιχτή πρόσκληση προς βουλευτές και στελέχη της ΝΔ να τον ακολουθήσουν, έχουν σημάνει συναγερμό στο Μαξίμου που ετοιμάζει αντεπίθεση.

Το πρώτο κύμα της Νεοδημοκρατικής αντεπίθεσης έρχεται από την κυβερνητική επιτροπή, που λαμβάνει μέτρα κατ' εικόνα και ομοίωση των θέσεων του ΛΑΟΣ.

Η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεκλήθη σήμερα το πρωί, ασχολήθηκε αφενός με το πλαίσιο της εντατικοποίησης της νέας πολιτικής ασφάλειας, και αφετέρου με την προσπάθειά της να ανασυνταχθεί απέναντι στην σαφέστατη άνοδο του ΛΑΟΣ, που καρπώνεται σημαντικά κέρδη με την ρητορική του κατά των λαθρομεταναστών.



Η κυβέρνηση πήρε το μήνυμα ότι πρέπει να σταματήσει την αιμορραγία που προκαλεί η πολιτική θέση του ΛΑΟΣ σε θέματα κοινωνικής ασφάλειας, λαθρομετανάστευσης, αλλά και της πλήρους ταύτισης σημαντικού αριθμού πολιτών, που ταυτίζονται με τον ξενοφοβικό χαρακτήρα θέσεων του ΛΑΟΣ εξ αιτίας της δράσης μερίδας λαθρομεταναστών σε γειτονιές της Αθήνας.

Στο πλαίσιο της νέας πολιτικής- επιφανειακή ή μόνιμη θα δείξει το μέλλον- η κυβέρνηση απεργάζεται τρίπτυχο σχέδιο, που δεν αφορά μόνο την αντιμετώπιση των κατά πλειοψηφία εξαθλιωμένων λαθρομεταναστών, αλλά και των ομάδων εκείνων, που ούσες εγχώριες δρουν σαν κράτος εν κράτει στο κέντρο της Αθήνας.

Σχέδιο «Ι»

Η κυβέρνηση επαναφέρει σε πλήρη ισχύ το σχέδιο ασφάλειας που είχε τεθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, η κυβέρνηση αποφασίζει μαζικές επιχειρήσεις "σκούπας" στο κέντρο της Αθήνας και στα σημεία όπου επί της ουσίας υπάρχει μεγάλη αντίδραση ημεδαπών για την παρουσία λαθρομεταναστών.

Δηλαδή στο Κέντρο της πόλης (Α' Αθηνών), στις Δυτικές Συνοικίες (πολιτικό άνδρο του ΛΑΟΣ) και την περιφέρεια της Αττικής (εντυπωσιακή άνοδος των ποσοστών του Γ. Καρατζαφέρη).

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση ρίχνει στη «μάχη» περίπου 1.500 ειδικούς φρουρούς, που θα αστυνομεύουν αυτές τις περιοχές.

Σχέδιο «D»

Η κυβέρνηση μετατρέπει πλέον δύο στρατόπεδα εκτός Αττικής σε κέντρα υποδοχής και κράτησης λαθρομεταναστών και γενικότερα παράνομων αλλοδαπών.

Παρόμοιο σχέδιο εκπονείται και για τους λαθρομετανάστες που περιμένουν να επιβιβασθούν λαθραία σε ferry boat, στο λιμάνι της Πάτρας. Ήδη παλιό στρατόπεδο έχει μετατραπεί σε χώρο «συγκέντρωσης λαθρομεταναστών».

Σχέδιο «Ε »

Το διάστημα του καλοκαιριού, ειδικά τους μήνες που η πρόσβαση για τις δυνάμεις της τάξης είναι ευκολότερη λόγω της απουσίας πολιτών για διακοπές, η κυβέρνηση επεξεργάζεται το σχέδιο «Εξάρχεια».



Μεθοδεύεται δυναμική παρέμβαση και εκκαθάριση των σημείων δράσης των γνωστών αγνώστων, που έρχονται αρωγοί στους λαθρομετανάστες και προκαλούν εκτεταμένα επεισόδια στην Αθήνα. Η χρονική περίοδος της παρέμβασης τοποθετείται μεταξύ 15 Ιουλίου και 15 Αυγούστου, όταν δηλαδή τα Εξάρχεια θα βρίσκονται... στα νησιά για μπάνια. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι τα σχέδια αυτά διέρρευσαν πριν ακόμη υπογραφούν τα πρωτόκολλα δράσης. Είναι ηλίου φαεινότερο πως, για να αποδειχθούν τα σχέδια επί χάρτου αποτελεσματικά και στην πράξη, θα πρέπει τουλάχιστον να μην διαρρέονται σύμφωνα με την πάγια αστυνομική αρχή.

Σχέδιο «Κ »

Τέλος, οι καταλείψεις κτιρίων και εγκαταστάσεων από ομάδες αντιεξουσιαστών- λαθρομεταναστών, που δημιουργούν ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αθήνας συνθήκες «γκέτο», εντάσσονται στο σχέδιο «σκούπας» του Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι, λοιπόν, αποφασίστηκε η ανακατάληψη των εστιών αυτών (Βίλα Αμαλία, Χολαργό, Καματερό, Παλαιό Εφετείο κ.λ.π.).