Sony Ericsson Satio…το επίσημο όνομα του πρώτου κινητού τηλεφώνου με δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 12.1 MPixel!


Όταν πραγματοποιήθηκε το Mobile World Congress ’09 στα μέσα του περασμένου Φεβρουαρίου είχαμε κάνει μια αναφορά για ένα κινητό τηλέφωνο που είχε παρουσιάσει η Sony Ericsson το οποίο είχε προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον. Στο άρθρο της 16ης Φλεβάρη του zougla.gr είχαμε πει ότι η κωδική ονομασία της συσκευής ήταν «idou» και ότι ήταν προσωρινή μέχρι να ανακοινωθεί η επίσημη.

Η επίσημη ονομασία είναι «Satio» και ευτυχώς το χαρακτηριστικό που έκανε όλα τα μάτια να κοιτάξουν με ενδιαφέρον την πρόταση της Sony Ericsson δεν αφιαρέθηκε ούτε υποβαθμίστηκε.

Το πρώτο κινητό τηλέφωνο (προς το παρόν τουλάχιστον) που διαθέτει κάμερα της τάξεως των ολόκληρων 12.1 Mega Pixel σε συνδυασμό με φλας τύπου Xenon (προφέρεται «ζήνον» και όχι «ξένον» όπως δυστυχώς ακούγεται), κάτι που μεταφράζεται σε κάτι παραπάνω από απαράμιλλης ποιότητας φωτογραφίες.

Επιπρόσθετα το λογισμικό του τηλεφώνου αναγνωρίζει πρόσωπα και χαμόγελα, στα οποία εστιάζει αυτόματα εάν το θελήσει ο χρήστης / φωτογράφος.

Η TFT οθόνη του είναι 3.5 ιντσών ευρείας διάταξης (δηλαδή το γνωστό λόγο 16:9 από τις τηλεοράσεις wide screen) με ανάλυση 360x640 γραμμές και 16,7 εκατομμύρια χρώματα, ήτοι διαυγή και με λεπτομέρεια γραφικά επί της οθόνης.

Η συσκευή έχει διαστάσεις 112x55x13 χιλιοστά και βάρος 126 γραμμάρια.

Το Λειτουργικό Σύστημα που «φοράει» είναι το Symbian S60 5th Edition και όπως είχαμε αναφέρει τον Φλεβάρη, το Sony Ericsson Satio θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο.

(περισσότερες πληροφορίες: http://www.sonyericsson.com/cws/products/mobilephones/overview/satio?lc=en&cc=gb)