Ένα σύνθημα, ένα sms και οι έρευνες για τη «ΣΕΧΤΑ Επαναστατών»…


Συνεχίζονται οι έρευνες για την ένοπλη επίθεση στα Πατήσια που κατέληξε στη δολοφονία του αστυνομικού Αντώνη Σάββα. Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται ότι έχουν στα χέρια τους ένα στοιχείο, που συνδέει ένα sms που στάλθηκε από συγκεκριμένο καρτοκινητό από την περιοχή της επίθεσης λίγο πριν...

αυτή εκδηλωθεί. Το μήνυμα αυτό, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι συνδέεται με την επίθεση και ήταν το αυτό που άναψε το «πράσινο φως» για αυτήν. Το κλίμα από την άλλη μεριά στους αστυνομικούς είναι ιδιαίτερα φορτισμένο και αυτό φάνηκε χθες, όταν κατά τη διάρκεια επιμνημόσυνης δέησης που τελέσθηκε χθες στο σημείο της επίθεσης με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών ενώσεων των αστυνομικών, ακούστηκε το σύνθημα «το αίμα κυλάει εκδίκηση ζητάει».

Δεν είναι λίγοι αυτοί που επισημαίνουν ότι η εικόνα της ΕΛ.ΑΣ έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την ανερμάτιστη πολιτική των πολιτικών προϊσταμένων της Αστυνομίας, από την εποχή του Β.Πολύδωρα ακόμα και μετά. Ειδικά τον περασμένο Δεκέμβριο, θεωρούνται καταστροφικοί οι χειρισμοί του Πρ.Παυλόπουλου.

Αξιολογώντας τα στοιχεία της επίθεσης πάντως, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα «χτύπημα» που δεν μπορεί να ερμηνευθεί μονοσήμαντα, καθώς «εκπέμπει» πολλαπλά μηνύματα: στην αστυνομία, στους αστυνομικούς και στους – έστω και υποθετικά – καλύτερα εκπαιδευμένους της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, στους μάρτυρες που καταθέτουν σε υποθέσεις τρομοκρατίας ή παρέχουν πληροφορίες για τέτοιες οργανώσεις, στους δικαστές και εισαγγελείς που ασχολούνται με τέτοιες υποθέσεις.

http://troktiko.blogspot.com