Νέες κάρτες μνήμης τύπου SDXC από το 2010




Νέες κάρτες μνήμης τύπου SDXC από το 2010, έναρξη τα 64GB - άφιξη τα 2TB!
Τάδε έφη ο κύριος Kevin Schader, διευθυντής επικοινωνιών της SD Association (της οργάνωσης που δημιουργεί και ορίζει τα standard για την τεχνολογία των Secure Digital καρτών μνήμης). Οι κάρτες μνήμης τύπου SD πλέον θεωρούνται ο «de facto» τύπος μνήμης για αποθήκευση, σε σωρεία ψηφιακών συσκευών, από ψηφιακές κορνίζες και φορητά MP3όφωνα, έως ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και κάμερες.


Η SD Association δια στόματος κ. Schader μας υπόσχεται από τις αρχές του επόμενου χρόνου τις κάρτες μνήμης SDXC (eXtended Capacity), με χωρητικότητες μεγάλες αλλά και ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων εξίσου υψηλές. Πιο συγκεκριμένα η αρχή θα γίνει με τις κάρτες των 64GB ταχύτητας 52MByte ανά δευτερόλεπτο, ενώ θα ακολουθήσουν κάρτες με ταχύτητα 104MByte/δευτερόλεπτο. Αυτό το τελευταίο νούμερο κατά τον Kevin Schader μελλοντικά θα φτάσει τα 300ΜΒ/sec ενώ η χωρητικότητα θα αγγίξει τα ολόκληρα 2TeraByte (ήτοι 2.000 GigaByte), χωρίς όμως να αναφέρει την ημερομηνία έλευσης αυτών των καρτών.

Οι σημερινές κάρτες SD φτάνουν μέχρι τα 32GB. Τέλος το νέο πρότυπο SDXC θα είναι συμβατό με το υπάρχον, κάτι που μεταφράζεται σε απλά Ελληνικά στο ότι δεν θα χρειαστεί να πετάξετε τις κάρτες σας SD, καθώς οι επερχόμενες θύρες (slot) που υποδέχεται κάρτα SDXC δέχεται και συνεργάζεται μια χαρά και με τις «απλές» SD κάρτες. (περισσότερες πληροφορίες: http://www.macworld.com/article/141131/2009/06/sdxc_memorycards.html?lsrc=rss_main)