Με όπλο της «Σέχτας Επαναστατών» η επίθεση.Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Τη «Σέχτα Επαναστατών» δείχνει το όπλο που χρησιμοποιήθηκε στην τρομοκρατική επίθεση εναντίον του αστυνομικού φρουρού, υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα, στα Πατήσια, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κ. Παναγιώτη Στάθη, όπως προκύπτει από τη βαλλιστική εξέταση στους κάλυκες από τα δύο όπλα των εννέα χιλιοστών που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονίας, οι εννέα από τις 24 βολίδες προέρχονται από όπλο που είχε χρησιμοποιήσει η τρομοκρατική οργάνωση στο χτύπημα κατά του αστυνομικού τμήματος Κορυδαλλού, αλλά και κατά του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Οι υπόλοιπες σφαίρες ρίχθηκαν από όπλο που δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν.

Ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ απηύθυνε παράκληση στους πολίτες που έχουν αντιληφθεί έστω και το παραμικρό από την επίθεση να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας 1701014 και 1964, τονίζοντας ότι θα διαφυλαχθεί απολύτως η μυστικότητα των πληροφοριών.

Το θύμα, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας κ. Φίλιππο Κουτσαύτη, που έκανε την αυτοψία, έφερε συνολικά δώδεκα πύλες εισόδου, σε διάφορα σημεία του σώματός του από τις σφαίρες που τον χτύπησαν.

Για αποτρόπαια δολοφονία έκανε λόγο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, την επίθεση καταδίκασε σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ενώ ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας μίλησε για επίθεση κατά της Δημοκρατίας.

Απόλυτα ασφαλής η Ελλάδα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος εξέφρασε και αυτός τα βαθύτατα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια του νεκρού αστυνομικού και καταδίκασε με τον πιο απερίφραστο τρόπο την κάθε μορφή βίας. «Καμιά ανοχή, κανένα άλλοθι, κανένα ελαφρυντικό σε εγκληματικές ενέργειες που αφαιρούν ζωές, που βάλλουν εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας και, σε τελική ανάλυση, εναντίον της Δημοκρατίας», τόνισε.

Ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για μεμονωμένο περιστατικό και ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τα πολύ σημαντικά εγκαίνια του μουσείου της Ακρόπολης, ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα «και αυτό το γνωρίζουν τα εκατομμύρια των επισκεπτών της».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ή θέμα αλλαγής στην ηγεσίας της Αστυνομίας, ο κ. Αντώναρος τόνισε πως η αίσθηση του καθήκοντος επιβάλει να παραμείνουν στη θέση τους εκείνοι στους οποίους έχει αναθέσει καθήκοντα ο πρωθυπουργός, ειδικά όταν πρόκειται για έκτακτα περιστατικά, όπου η ανάγκη για συντονισμένες δράσεις είναι επιτακτική.

Δηλώσεις αμερικανού πρέσβη

Για πολύ λυπηρό γεγονός έκανε λόγο ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, κατά τη συνάντησή του με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, όπου μετέφερε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια του έλληνα αστυνομικού.

Σε ερώτηση για το εάν συζήτησε με την κα Μπακογιάννη ιδέες για τη βελτίωση του συστήματος ασφαλείας στην Ελλάδα, ο αμερικανός πρέσβης απέφυγε να δώσει σαφή απάντηση και αρκέστηκε να δηλώσει ότι οι ΗΠΑ είναι πάντα έτοιμες να βοηθήσουν έναν καλό φίλο και σύμμαχο σε θέματα, όπως είναι η ασφάλεια.

Ο αμερικανός πρέσβης ανακοίνωσε ότι θα έλθει στην Κέρκυρα η Υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, τόσο για τις πολυμερείς συναντήσεις στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ, όσο και για διμερείς συνομιλίες με την ελληνίδα ομόλογό της.
From:http://www.skai.gr