Sony Ericsson Aino…8.1 Mega Pixel κάμερα



δυνατότητα επικοινωνίας με το Playstation 3 ώστε να βλέπετε ταινίες, φωτογραφίες και να ακούτε μουσική από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεστε, δωρεάν!
2 Ιουνίου 2009, 10:34


Φαίνεται ότι η Sony Ericsson άρχισε να ξυπνά από τον λήθαργο που είχε πέσει τα τελευταία χρόνια και επιτέλους αρχίζει να εκμεταλλεύεται τα «όπλα» της, που δεν είναι άλλο από το να συνδυάσει την τεχνογνωσία της με τις συσκευές των επιμέρους τμημάτων της.

Αυτό αποφάσισε και το αποτέλεσμα είναι ένα κινητό τηλέφωνο που «παντρεύει» δύο διαφορετικούς κλάδους της εταιρείας, αυτόν της κινητής τηλεφωνίας με εκείνον της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας, που ως γνωστό τα τελευταία 15 χρόνια για την Sony είναι το brand του Playstation.

To Sony Ericsson Aino καταρχήν διαθέτει κάμερα επιπέδου 8.1 Mega Pixel, ώστε να καλύψει ακόμα και τους πιο επίδοξους τηλεφωνο-φωτογράφους.

Η επικοινωνία του με τον «έξω κόσμο» μπορεί να επιτευχθεί διαμέσω 3G αλλά και ασύρματου δικτύου Wi-Fi.

Είναι το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Sony Ericsson που έρχεται με την «βάση» του (dock), στην οποία όταν τοποθετηθεί εκτός ότι φορτίζει την μπαταρία του, επικοινωνεί δια Wi-Fi με τον υπολογιστή και αυτόματα συγχρονίζεται με τα email, επαφές, σημειώσεις, media κλπ, εύκολα και απλά χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη γνώση χειρισμού από τον χρήστη, κάτι λίαν εξυπηρετικό.

Πάμε τώρα στο καλύτερο στοιχείο του, που δεν είναι άλλο η επικοινωνία του Sony Ericsson Aino με το Playstation 3.

Η δυνατότητα αυτή που πρωτοεμφανίστηκε με την φορητή κονσόλα της Sony το PSP (PlayStation Portable), ονομάζεται «Remote Play».

Όταν ενεργοποιηθεί στο Aino (και αντίστοιχα στο PS3), τότε όλα τα αρχεία media που βρίσκονται στο PS3 σας, άμεσα καθίστανται προσβάσιμα από το κινητό τηλέφωνο, είτε μέσω 3G είτε μέσω Wi-Fi.

Με απλά και κατανοητά λόγια: στο σκληρό δίσκο του PS3 έχουμε διάφορες φωτογραφίες, ταινίες και αρχεία μουσικής.

Το PS3 το έχουμε συνδεδεμένο με το Διαδίκτυο. Μετά «ζευγαρώνουμε» το Aino με το PS3, μία πολύ εύκολη και απλή διαδικασία που απαιτεί μερικά «κλικ».

Από εδώ και πέρα είμαστε έτοιμοι: σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη και αν βρισκόμαστε, αν υπάρχει σήμα 3G ή υπάρχει ασύρματο δίκτυο Wi-Fi, με ένα κλικ στο Aino ανάβει αυτόματα το PS3 που είναι στο σπίτι μας και κατευθείαν μπορούμε να απολαύσουμε όλα τα περιεχόμενα που βρίσκονται μέσα στο σκληρό του δίσκο και μάλιστα δωρεάν στην περίπτωση του Wi-Fi.

Όταν κρίνουμε ότι δεν θέλουμε άλλο την σύνδεση με το PS3, μπορούμε πάλι με ένα κλικ να σβήσουμε το σβήσουμε, τόσο εύκολα όσο ακούγεται.

Επίσης αν έχουμε προσθέσει στο PS3 το περιφερειακό PlayTV, μπορούμε με την ίδια εύκολη διαδικασία να βλέπουμε και τηλεοπτικά κανάλια, να γράφουμε τα προγράμματα που μας ενδιαφέρουν και να τα παρακολουθήσουμε κάποια άλλη στιγμή.

Τέλος η συσκευή διαθέτει GPS, η ευανάγνωστη οθόνη αφής είναι μεγέθους 3 ιντσών, υποστηρίζεται δίκτυο HSPA, βάρος μόλις 134 γραμμάρια, δύο χρώματα (λευκό – μαύρο) ενώ η τιμή αναμένεται να ξεπεράσει τα 400 ευρώ, όταν έρθει προς τα μέρη μας – προς τον Οκτώβριο μεριά.



(περισσότερες πληροφορίες: http://www.electricpig.co.uk/2009/05/28/sony-ericsson-aino-unveiled-taps-into-ps3-remotely/)