Michael Jackson. Ο βασιλιάς της pop είναι νεκρός



Πατήστε εδώ για να δείτε LIVE τι μεταδίδει το CNN

Πατήστε εδώ για να δείτε LIVE τι μεταδίδει το Sky News

Στο πάνθεον της Ιστορίας πέρασε ο Michael Jackson, ο οποίος έχασε τη μάχη με το θάνατο στις 14:26 (τοπική ώρα) το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο βασιλιάς της pop έφυγε πρόωρα, σε ηλικία μόλις 50 ετών, σε νοσοκομείο του Los Angeles, όπου οδηγήθηκε έχοντας υποστεί ανακοπή καρδιάς.

Το έβδομο από τα εννέα παιδιά της οικογένειας από την Indiana των Ηνωμένων Πολιτειών, πριν αφήσει την τελευταία του πνοή, πρόλαβε να γράψει το όνομά του στο βιβλίο της Ιστορίας της μουσικής με τα πιο χρυσά γράμματα.

Ο Jermaine Jackson ανακοινώσει το θάνατο του αδερφού του

Δείτε τι μεταδίδουν οι Διεθνείς ενημερωτικές ιστοσελίδες

Η κατάσταση της υγείας του Αμερικανού super star είχε κλονιστεί έπειτα από τις αλλεπάλληλες αισθητικές επεμβάσεις. Μάλιστα, πριν λίγες εβδομάδες, η είδηση ότι πάσχει από καρκίνο του δέρματος είχε κάνει τον γύρο του κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της μάχης του με την επάρατη νόσο, ο «θρύλος» της pop είχε εκφράσει φόβο για την απώλεια της ζωής του, ωστόσο, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν τον διαβεβαίωναν για την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ο Michael Jackson αυτή την περίοδο βρισκόταν σε πρόβες, προκειμένου να πραγματοποιήσει μια σειρά αποχαιρετιστήριων συναυλιών στο Λονδίνο, οι οποίες αναμένονταν ως το πλέον φαντασμαγορικό γεγονός.

Ο διάσημος star ήταν πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, του Michael Joseph Jackson, της Paris Michael Katherine Jackson και του Prince "Blanket" Michael Jackson II.

Το χρονικό του θανάτου του super star:

- Ο Michael Jackson κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του, στο Bel Air του Los Angeles, το πρωί της Πέμπτης. Τα οικεία του πρόσωπα κάλεσαν το ασθενοφόρο στις 12:21 (τοπική ώρα), όπως αποκάλυψε ο αδερφός του pop star, Randy.


(Η ηλεκτρονική απεικόνιση του φακέλου του Jackson, στο ασθενοφόρο. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «50χρονος άνδρας, δεν αναπνέει καθόλου»)

- Ο διάσημος τραγουδιστής δεν ανέπνεε τη στιγμή που το ασθενοφόρο έφτασε.


(Η μεταφορά του στο νοσοκομείο)

- Το πλήρωμα του ασθενοφόρου προσπάθησε να επαναφέρει την καρδιακή λειτουργία του βασιλιά της pop, κατά τη διάρκεια της διαδρομής προς το ιατρικό κέντρο UCLA του Los Angeles.

- Οι προσπάθειες του προσωπικού του ασθενοφόρου για ανάνηψη του Michael Jackson απέβησαν άκαρπες, καθώς ο «θρυλικός» τραγουδιστής δεν ανταποκρίθηκε.

Η τελευταία εικόνα του Michael Jackson

- Επί δύο ώρες οι γιατροί του νοσοκομείου του Los Angeles επιχειρούσαν να επαναφέρουν στη ζωή τον 50χρονο αστέρα, χωρίς αποτέλεσμα.

- Ο πατέρας του pop star υποστήριξε, σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα TMZ, ότι ο γιός του είναι σε πολύ άσχημη κατάσταση.

- Συγκεχυμένες πληροφορίες κάνουν την εμφάνισή τους στα Διεθνή δίκτυα. Άλλα κάνουν λόγο για θάνατο του 50χρονου τραγουδιστή, ενώ άλλα μεταδίδουν ότι ο Jackson έχει βυθιστεί σε κώμα.

- Πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται έξω από το ιατρικό κέντρο, και ειδικά έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, το οποίο απέκλεισαν, στη συνέχεια, οι αστυνομικές δυνάμεις.

- Τα Διεθνή Μέσα Ενημέρωσης συμφωνούν, πλέον, ότι ο Michael Jackson έφυγε από τη ζωή.

- Την είδηση του θανάτου του βασιλιά της pop επιβεβαίωσε ο ιατροδικαστής του Los Angeles, Fred Corral. Ο Michael Jackson έφυγε από τη ζωή στις 14:26 το μεσημέρι της Πέμπτης, 25 Ιουνίου 2009 (τοπική ώρα).

- Η σορός του μεγάλου αστέρα της pop μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νεκροτομείο, όπου θα διενεργηθεί αργότερα σήμερα η νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.

H ζωή ενός βασιλιά

Michael Joseph Jackson είναι το όνομα του έβδομου παιδιού(από τα 9 της οικογένειας) που γεννιέται στις 29 Αυγούστου του 1958 στην Ιντιάνα. Από πολύ μικρός αρχίζει να ασχολείται με τη μουσική, για να δημιουργήσει μαζί με τα αδέλφια του, το 1964, ένα μικρό συγκρότημα, τους Jacksons 5. Στα πρώτα βήματά του το συγκρότημα παίζει σε μικρά club και λαμβάνει μέρος σε μικρούς διαγωνισμούς με πρωταγωνιστή πάντα τον τραγουδιστή, τον Michael.

Ο δρόμος προς την κορυφή ξεκινά το 1968, όταν οι άνθρωποι που εκπροσωπούσαν τη βαριά βιομηχανία της μαύρης μουσικής, της Motown, ανακαλύπτουν τους ταλαντούχους πιτσιρικάδες και το παιδί θαύμα με την εκπληκτική φωνή.

Τα συμβόλαια με την εταιρία υπογράφονται και το συγκρότημα μπαίνει στα στούντιο της Καλιφόρνια για να ηχογραφήσει τα 4 πρώτα τραγούδια : "I Want You Back", "ABC", "The Love You Save", and "I'll Be There".

Το ABC όπως και τα άλλα 3 τραγούδια εκτινάχθηκαν στην πρώτη θέση των US HITS και η εταιρία ανανεώνει συνεχώς το συμβόλαιό τους για να ηχογραφήσουν συνολικά 14 άλμπουμ.

Το 1971 ο Michael αρχίζει την solo καριέρα του, χωρίς όμως να φύγει από τη Motown. Μπαίνει στο studio και ηχογραφεί συνεχίζοντας με την ίδια επιτυχία τον δρόμο που άνοιξε το συγκρότημα. Οι πάντες πλέον μιλούν για το «παιδικό» συγκρότημα που έχει κερδίσει τη συμπάθεια και το θαυμασμό όλων, σε μια περίοδο που τα «ιερά τέρατα» της ποπ και της ροκ μεσουρανούν και ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών μεγαλώνει συνεχώς.

Το 1976 το συγκρότημα υπογράφει με την Epic και ονομάζεται Jacksons μια και το Jacksons 5 ανήκει στη Motown. Εκείνη την εποχή αρχίζουν και οι συνεργασίες με τα μεγάλα ονόματα της μαύρης μουσικής, όπως η Diana Ross και πολλοί άλλοι. Είναι η περίοδος κατά την οποία οι απλοί θαυμαστές μετατρέπονται σε φανατικούς οπαδούς του συγκροτήματος. Ο Michael συνεχίζει παράλληλα την solo καριέρα του με τη συμμετοχή του σε πολλά μουσικά σχήματα, μέχρι το 1984, που επισήμως ανακοινώνει ότι θα ακολουθήσει τον δικό του δρόμο στη δισκογραφία.

‘Έχει προηγηθεί, το 1982, το άλμπουμ που «έσπασε» τα ταμεία, το thriller και πούλησε περισσότερα από 50 εκ. αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο διατηρώντας έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών. Με το thriller ο Michael μέσα σε μια νύχτα αποσπά 8 βραβεία Grammy. Η επόμενη επιτυχία έρχεται το 1987 με το "bad". Εκείνη τη χρονιά αρχίζει να γράφει την αυτοβιογραφία του που κυκλοφορεί το 1988. Το 1991 «ανοίγει» το επόμενο κεφάλαιο της ζωής του με την υπογραφή του συμβολαίου του με τη Sony, αλλά και με πολλές αλλαγές στην προσωπική του ζωή. Παντρεύεται, το 1994, την κόρη του Elvis Presley, τη Lisa Marie, αλλά ο γάμος τους δεν διαρκεί περισσότερο από 19 μήνες.


Τα τραγούδια που απογείωσαν πραγματικά την καριέρα του και τον έκαναν γνωστό ως «Βασιλιά της Pop ήταν οι επιτυχίες «Thriller»,«Bad» και «Dangerous».

Φωτογραφίες από την πολυτάραχη ζωή του


(Η μητέρα και η αδερφή του έξω από το νοσοκομείο)

http://www.zougla.gr