Απόψε τα εγκαίνια του νέου Μουσείου


Στην Ελλάδα είναι στραμμένα τα βλέμματα όλου του κόσμου, ενόψει των εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, το βράδυ του Σαββάτου.



Πλήρης κάλυψη του μεγάλου γεγονότος μέσω ΣΚΑΪ από το πρωί του Σαββάτου και μέχρι την τελετή των εγκαινίων.

Το γύρο του κόσμου κάνει η είδηση των αποψινών εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης, με τον διεθνή τύπο να προβάλλει το γεγονός σε υμνητικά πρωτοσέλιδα.

Για μαγική εναρκτήρια βραδιά κάνει λόγο το πρωτοσέλιδο των "New York Times", ενώ η πρώτη σελίδα του διαδικτυακού τόπου Google με την ιδιαίτερα υψηλή επισκεψιμότητα είναι αφιερωμένη στην τελετή των εγκαινίων και στην απευθείας μετάδοσή τους.

Αποσπάσματα θα μεταδώσουν πολλά από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα και ιστοσελίδες, ενώ ολόκληρη την τελετή θα μεταδώσει το "Euro News".
Ο ΣΚΑΪ θα παρακολουθήσει από κοντά και σε απευθείας σύνδεση, το μεγάλο αυτό γεγονός, από τις έξι το απόγευμα έως και τις δέκα το βράδυ.

Οι πρόεδροι της Ελλάδας, της Βουλγαρίας και της Κύπρου θα παρευρεθούν στα εγκαίνια του νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

Επίσης, το παρών θα δώσουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο γενικός γραμματέας της ΟΥΝΕΣΚΟ, (Κοϊχίρο Ματσούρα), δέκα πρωθυπουργοί βαλκανικών χωρών αλλά και οι πρωθυπουργοί της Κίνας και της Φινλανδίας, υπουργοί Εξωτερικών και πολλοί υπουργοί Πολιτισμού από τη δυτική και ανατολική Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν θα παραστεί στα εγκαίνια του νέου Μουσείου λόγω προβλήματος υγείας.

Λόγω των εγκαινίων, απαγορεύεται έως και την Κυριακή η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε όλους τους δρόμους περιμετρικά του Μουσείου.

Απο τις 3 το μεσημέρι μέχρι και το πέραν των εκδηλώσεων θα διακοπεί η κυκλοφορία στους ίδιους δρόμους.

Απο τις 6 το απόγευμα έως τις 11 το βράδυ το Μετρό δεν θα πραγματοποιεί στάση στο σταθμό Ακρόπολη.