Κατέληξε ο αστυνομικός που πυροβόλησαν στην Κυψέλη

5 Ιουνίου 2009, 12:14


Εξέπνευσε σήμερα το πρωί ο 30χρονος αστυνομικός της ομάδας «Δ», Σπύρος Θεοδώρου.

Ως γνωστόν, ο άτυχος αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά αγνώστων, τα ξημερώματα της 3ης Απριλίου 2009 στην Κυψέλη, κατά τη διάρκεια τυπικού ελέγχου που διενεργούσε με συνάδελφό του.

Ο 30χρονος νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Κοργιαλένειο-Μπενάκειο, και προχθές η κατάστασή του είχε παρουσιάσει σημαντική επιδείνωση.

Πέντε λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 3ης Απριλίου, οι δύο αστυνομικοί, μέλη της Δύναμης Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης («Δέλτα») μετέβησαν στην Κυψέλη για να ερευνήσουν καταγγελία για κλοπή αυτοκινήτου, κοντά στο σχολικό συγκρότημα της Γκράβας.

Οι δύο αστυφύλακες, ο 30χρονος Σπύρος Θεοδώρου και ο 34χρονος Γιώργος Αναγνωστόπουλος, πλησίασαν να ελέγξουν ύποπτο άτομο στη συμβολή των οδών Σκιάθου και Σκόκου.

Tον άγνωστο άνδρα πλησίασε ο 34χρονος, ενώ ο έτερος αστυφύλακας έμεινε πιο πίσω για να παράσχει κάλυψη στον συνάδελφό του.

Μοιραίος αποδείχθηκε τη στιγμή εκείνη ο ρόλος 50χρονης περιοίκου. Παρενέβη στον έλεγχο βρίζοντας και φωνάζοντας στους αστυνομικούς ότι ο ύποπτος είναι γνωστός της, ζητώντας να τον αφήσουν ήσυχο.

Η γυναίκα απέσπασε την προσοχή των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένα δεύτερο άτομο, την παρουσία του οποίου δεν είχαν αντιληφθεί οι αστυνομικοί, να πυροβολήσει από πίσω στο κεφάλι και σχεδόν εξ επαφής τον 30χρονο Σπύρο Θεοδώρου.

Το δεύτερο άτομο, στο οποίο οι αστυνομικοί δεν είχαν προλάβει να περάσουν χειροπέδες, τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τον 34χρονο αστυφύλακα στο κεφάλι.

Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του αστυνομικού εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης : «Εκφράζω τη βαθύτατη οδύνη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου που έχασε τη μάχη για τη ζωή που έδινε γενναία επί δίμηνο, μετά από τα δολοφονικά πυρά που είχε δεχθεί από κακοποιό, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Αισθάνομαι την ανάγκη να τονίσω ότι θα σταθούμε δίπλα στην οικογένεια του αδικοχαμένου αστυνομικού και να υποσχεθώ ότι η Ελληνική Αστυνομία θα εξιχνιάσει και αυτήν την υπόθεση και θα παραδώσει τον δράστη του εγκλήματος στη Δικαιοσύνη».