Η Ubisoft παρουσίασε στην E3 το «Your Shape» για το Nintendo Wii – αερόβια γυμναστική και μάλιστα για συγκεκριμένα σημεία του σώματος!



Στην έκθεση Electronic Entertainment Exposition αλλιώς E3 που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο Λος Άντζελες -ένα ετήσιο event όπου συγκεντρώνονται τα μεγάλα ονόματα της βιομηχανίας ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας- η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία ανάπτυξης videogames, η Ubisoft, παρουσίασε ένα τίτλο για την κονσόλα της Nintendo, το Wii που γυμνάζει εύκολα και ευχάριστα τον υποψήφιο παίκτη.

Για όσους έχουν καταφέρει έως σήμερα και δεν ξέρουν ή ακούσει τι εστί «Nintendo Wii» με λίγα λόγια είναι μια κονσόλα που θα βγάλει το «παιδί» από μέσα σας, καθώς ο χειρισμός των παιχνιδιών επιτυγχάνεται όχι μέσω ενός δύσχρηστου joypad των 8 (και παραπάνω ενίοτε) κουμπιών αλλά μέσω του έξυπνου Wii-mote (από τις λέξεις Wii και remote) – ένα χειριστήριο με λίγα κουμπιά που αντιλαμβάνεται όμως τις κινήσεις των χεριών σας στον αέρα, μετατρέποντας ουσιαστικά τον ίδιο τον παίκτη σε ένα χειριστήριο. Αυτός ακριβώς ο λόγος είναι που έχει τόσο μεγάλη απήχηση το σύστημα της Nintendo, ιδιαίτερα σε άτομα που δεν ασχολούνταν καθόλου με το gaming επειδή έκριναν δύσκολο των χειρισμό τους.

Η Ubisoft παρουσίασε τον τίτλο «Your Shape» που έρχεται πακέτο με μια ειδική κάμερα, η οποία σαρώνει το σώμα του παίκτη και εν συνεχεία το παιχνίδι δημιουργεί ένα τρισδιάστατο μοντέλο του παίκτη. Σε αυτό το μοντέλο ο παίκτης επιλέγει το σημείο του σώματος που θέλει να γυμνάσει, το είδος της εκγύμνασης (πχ. τόνωση, μυϊκή αύξηση, γράμμωση κλπ.), τον χρόνο που μπορεί να διαθέσει για παιχνίδι - γυμναστική. Ο τίτλος στην συνέχεια σας φτιάχνει ένα σετ ασκήσεων εξατομικευμένο στις δικές ανάγκες, όπου μάλιστα αυτό-προσαρμόζεται ανάλογα με το πόσο καλά τα πηγαίνετε. Όταν ο παίκτης (τι παίκτης δηλαδή – αθλητής πλέον) τελειώσει το πρόγραμμα ασκήσεων, το «Your Shape» του δείχνει τις επιδόσεις του και φυσικά πόσες θερμίδες έκαψε κατά την διάρκεια της προπόνησης / παιχνιδιού. Καλό παιχνίδι λοιπόν κατά την Ubisoft ή καλύτερα…καλή προπόνηση;