Προκήρυξη «εφ΄ όλης της ύλης» από τη «Σέχτα»


Προκήρυξη «εφ΄ όλης της ύλης» από τη «Σέχτα»




Πολυσέλιδη και ιδιαίτερα σκληρή, είναι η προκήρυξη της οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών», η οποία δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα "Τα Νέα".

Στο «στόχαστρο» της κριτικής που ασκεί η οργάνωση, μπαίνουν σχεδόν… οι πάντες, από τον Δημήτρη Κουφοντίνα της 17Ν, μέχρι τους… εργάτες-προλετάριους και όσοι εκ των ημεδαπών ή αλλοδαπών που ζουν στη χώρα μας, είναι έμποροι ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Για Δ. Κουφοντίνα

Η «Σέχτα Επαναστατών» απευθυνόμενη στο «Λουκά» της 17Ν εξηγεί ότι «ο υπέρτατος σχεδιασμός και το καθήκον ενός αντάρτη πόλης είναι να αποδιοργανώσει το εσωτερικό της χώρας, να πλήξει την εθνική οικονομία, να κιβδηλώσει την δημόσια εξωτερική εικόνα, να δημιουργήσει διεθνή ανυποληψία, να αποσταθεροποιήσει το σύστημα και να προκαλέσει τον εθνικό διχασμό», ενώ δηλώνει αποφασισμένη να υποστεί τις ενδεχόμενες συνέπειες, όποιες και αν είναι αυτές.

«Γνωρίζουμε πως οι φυλακές είναι μπροστά μας. Όμως θ' αναγκάσουμε πρώτα την Ελλάδα να ματώσει... Θέλουμε να θέσουμε σε ισχύ την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, τον εμφύλιο επαναστατικό πόλεμο. Η ουδετερότητα στο απόσπασμα καργιόληδες. Τον λόγο τώρα έχουν τα όπλα και ο ανορθόδοξος επαναστατικός πόλεμος. Γιατί η εξουσία επιβάλλεται αλλά και καταργείται στην κάνη των όπλων».

Για αλλοδαπούς

«Υπάρχουν οι καλοί, υπάρχουν και οι κακοί. Ανεξάρτητα από το αν είναι Έλληνες ή αλλοδαποί. Και ο Αλβανός και ο Νιγηριανός και ο οποιοσδήποτε άλλος κακοποιός και πρεζέμπορας είναι για εμάς στόχος».

Για εργάτες-προλετάριους

«Η ευθύνη βαραίνει όλους. Από τον εργάτη μέχρι τον μεγαλοαστό. Δεν μπορεί ο προλετάριος να σηκώνει το βάρος της δύναμής του στους ώμους, να το μεταφέρει όπως ο Σίσυφος μέχρι την κορυφή του αγώνα, και να το εγκαταλείπει μόλις δει κάτω ένα σπιτάκι ή ένα αυτοκινητάκι…»

Για το επόμενο χτύπημα

«Εδώ γίνεται ένας πόλεμος. Δεν έχει νόημα να πούμε ποιος έχει σειρά. Το ξέρουν αυτοί από μόνοι τους».

Το κείμενο στρέφεται με ιδιαίτερη σκληρότητα και εναντίον δημοσιογράφων.

«Στόχος είναι τα πληρεξούσια άτομα», αυτό είναι εν τέλει το μήνυμα της «Σέχτας Επαναστατών», το οποίο περιέχεται στην πολυσέλιδη προκήρυξη, η οποία, βρισκόταν σε CD ROM, που αυτή τη φορά η «Σέχτα» άφησε σε ουζερί, κοντά στο λόφο του Στρέφη.

Αντιδράσεις πολιτικών

Με την ευκαιρία της δημοσιοποίησης στοιχείων της προκήρυξης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, τόνισε από το βήμα της Βουλής: «Η ελληνική κοινωνία αντιδρά ομόθυμα και αντιτάσσεται σε κάθε προσπάθεια επιβολής του νόμου της βίας». Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι στυγεροί δολοφόνοι προσπαθούν με απειλές να δημιουργήσουν ένα κλίμα γενικευμένου φόβου, στο οποίο πρέπει όλοι να αντιδράσουν.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Π. Παναγιωτόπουλος είπε: «Οι στυγνοί δολοφόνοι επικαλούνται άλλοθι ιδεολογικά και πολιτικά τα οποία δεν είναι ικανά στα μάτια του πιο απλού μέσου πολίτη να δικαιολογήσουν έστω και κατ’ ελάχιστον τη χρήση βίας. Η ελληνική κοινωνία πρέπει να παραμείνει ένας ελεύθερος χώρος διακίνησης ιδεών, ακόμη και των πλέον αντισυστημικών, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τους λογαριασμούς μας με τα φαινόμενα βίας και αυτούς που τη χρησιμοποιούν».

http://www.zougla.gr