Tο βραβείο «Νίκη 2009» στον Αθ. Οικονόμου



Ο αστροφυσικός Δρ. Αθανάσιος Οικονόμου, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και στέλεχος της NASA από το 1960, θα παραλάβει φέτος το Βραβείο «Νίκη 2009», από το ερευνητικό και εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Athens Information Technology (ΑΙΤ).
Ο Δρ Οικονόμου έχει σχεδιάσει...

και κατασκευάσει ρομποτικό εξοπλισμό που αυτή τη στιγμή χρησιμοποιείται για τη λήψη και ανάλυση δειγμάτων από την επιφάνεια και το υπέδαφος του Άρη.

Ο κ .Οικονόμου είναι ο υπεύθυνος σχεδιασμού του ειδικού εξοπλισμού για τα διαπλανητικά διαστημόπλοια που αποστέλλονται προς εξερεύνηση των πλανητών. Με επιστημονικά όργανά του έχουν εξοπλιστεί τα διαστημόπλοια πολλών αποστολών της ΝΑSΑ στη Σελήνη, τον Άρη και τον Κρόνο.

Η απονομή του Βραβείου «Νίκη 2009» θα γίνει τη Δευτέρα, 14 Δεκεμβρίου 2009, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, στην Αθήνα, στη διάρκεια ειδικής τελετής, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ταμείο Υποτροφιών, Βραβείων και Οικονομικής Βοήθειας Σπουδών του ΑΙΤ.

Το Βραβείο το οποίο είναι εμπνευσμένο από τη Νίκη της Σαμοθράκης, φιλοτέχνησε ο γλύπτης Κώστας Ανανίδας και θα απονείμει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Επίσημος ομιλητής θα είναι ο Πρόεδρος του κορυφαίου Αμερικανικού Πανεπιστημίου Carnegie Mellon University, Dr. Jared L. Cohon.
troktiko