Για οργανωμένη ενέργεια μιλά ο γιος του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας



Για οργανωμένη ενέργεια μιλά ο γιος του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, σχετικά με τη βεβήλωση του τάφου και της κλοπής του λειψάνου του πατέρα του, από αγνώστους χθες τη νύχτα.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στη zougla.gr, ο ίδιος δεν είναι σε θέση να αποδώσει την αποτρόπαιη αυτή πράξη σε συγκεκριμένους κύκλους. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρόσθεσε, όμως, πως δεν είναι τυχαία η χρονική συγκυρία, αφού για αύριο έχει προγραμματιστεί η τέλεση του πρώτου ετήσιου μνημοσύνου του τέως Κύπριου Προέδρου.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, στο κοιμητήριο Δευτεράς βρίσκονται από νωρίς το πρωί όλα τα μέλη της οικογένειας του Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς και ο Αρχηγός της Αστυνομίας, Μιχάλης Παπαγεωργίου και ο αστυνομικός διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης.

Επίσης, εκεί βρίσκονται μέλη της εγκληματολογικής υπηρεσίας και διεξάγουν έρευνες για την ανεύρεση της σορού αλλά και τον εντοπισμό των δραστών. Οι άγνωστοι, που παραβίασαν τον τάφο του, πήραν μόνο το λείψανο του Τάσσου Παπαδόπουλου και όχι το φέρετρο, το οποίο εντόπισε γύρω στις 8 το πρωί, πρώην μέλος από τη φρουρά του εκλιπόντος Προέδρου, που πήγαινε κάθε πρωί στο κοιμητήριο για να ανάψει το καντήλι στον τάφο του.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, το ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου θα πραγματοποιηθεί κανονικά αύριο στις 09.00 από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος πέθανε το 2008, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 74 ετών.

Αντιδράσεις

«Μακάβρια και καταδικαστέα πράξη διεστραμμένων μυαλών» χαρακτήρισε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, την κλοπή του λειψάνου του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου.

Το ίδιο έπραξε και ο Πρόεδρος της Έπαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου, Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο οποίος μίλησε για «βάρβαρη πράξη που ζημιώνει την Κύπρο».

Ο Μητροπολίτης Ταμασσού Ησαΐας, στην επαρχία του οποίου βρίσκεται το Κοιμητήριο Δευτεράς, χαρακτήρισε «γιγαντιαίο ανοσιούργημα την κλοπή της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου». Επίσης, δήλωσε ότι ο χώρος έχει αγιαστεί και έτσι θα τελεστεί εκεί τρισάγιο και μνημόσυνο του τέως προέδρου.

«Εγκληματική, βανδαλιστική πράξη ιεροσυλίας» χαρακτήρισε το γεγονός ο στενός συνεργάτης του αείμνηστου Τ. Παπαδόπουλου, Χρύσης Παντελίδης.
zougla.gr