Ποινή κάθειρξης 7,5 ετών σε αντιεξουσιαστή

Καταδίκη 26χρονου αντιεξουσιαστή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσ/νίκης

Ποινή κάθειρξης 7,5 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 26χρονο αντιεξουσιαστή Ηλία Νικολάου, ο οποίος κατηγορούταν για την εμπρηστική επίθεση, τον περασμένο Ιανουάριο, στο κτήριο της δημοτικής αστυνομίας, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Μετά από ακροαματική διαδικασία δύο ημερών, που ολοκληρώθηκε αργά την Πέμπτη το απόγευμα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 26χρονο για τις πράξεις της κατοχής εκρηκτικών υλών (ομοφώνως) και της έκρηξης με κίνδυνο για άνθρωπο και πράγματα (κατά πλειοψηφία με ψήφους 4-3), ενώ του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Το Δικαστήριο αποφάσισε η έφεση να μην έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (με ψήφους 5-2), με συνέπεια ο νεαρός να πάρει το δρόμο προς τις φυλακές.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο Ηλ. Νικολάου ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος, ενώ έκανε λόγο για "σκευωρία σε βάρος του" και "στημένη ιστορία" από την αστυνομία.

Μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου που βρέθηκαν στο πλευρό του κατηγορούμενου, αποδοκίμασαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ η αποχώρησή τους ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης, η Αστυνομία είχε λάβει αυστηρά μέτρα τάξης τόσο εντός όσο κι εκτός του δικαστικού μεγάρου της Θεσσαλονίκης.
skai.gr