Παράξενα κι όμως αληθινά

Παράξενες ιστορίες από όλο τον κόσμο


Από το You Tube στο Χόλιγουντ

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα για έναν ουρουγουανό κινηματογραφικό παραγωγό, ο οποίος ανέβασε στο You Tube ένα βιντεάκι περίπου πέντε λεπτών, που του άνοιξε όχι μόνο το δρόμο για το Χόλιγουντ, αλλά τον έκανε και πλουσιότερο κατά 20,8 περίπου εκατομμύρια ευρώ.

Ο ταλαντούχος παραγωγός είναι ο Φέντε Άλβαρες, ο οποίος δημιούργησε το βιντεάκι ο "Επίθεση Πανικού" (Ataque de Panico) που δείχνει την πρωτεύουσα της Ουρουγουάης, Μοντεβιδέο, να καταλαμβάνεται από τεράστια ρομπότ.

Για το βιντεάκι ο Άλβαρες δαπάνησε περίπου 225 ευρώ.

Ο Σαμ Ράιμι, παραγωγός πολλών μεγάλων επιτυχιών, όπως του Spiderman, είδε το βίντεο του ταλαντούχου Ουρουγουανού και του προσέφερε τα χρήματα για να παρουσιάσει τις δημιουργίες του και στη μεγάλη οθόνη.

Ο ίδιος ο Άλβαρες δηλώνει κατενθουσιασμένος και επισημαίνει ότι από την ώρα που το ανέβασε το βίντεο, το email του γέμισε από μηνύματα από του Χόλιγουντ.

Η ταινία που θα φτιάξει θα είναι επιστημονικής φαντασίας και θα γυριστεί στην Ουρουγουάη και την Αργεντινή.

Μοναχός με σκέιτμπορντ

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει στην Κίνα οι φωτογραφίες που δείχνουν ένα μοναχό να κάνει σκέιτμπορντ στην αυλή ενός ιστορικού βουδιστικού ναού στην επαρχία της Σετσουάν.

Τις φωτογραφίες πήρε ένας επισκέπτης και τις ανέβασε στο ίντερνετ.

Οι αντιδράσεις είναι πολλές, καθώς οι περισσότεροι τονίζουν ότι η εικόνα του μοναχού πάνω στο σκέιτμπορντ δεν ταιριάζει με τη ζωή που θα έπρεπε να κάνει ένας βουδιστής μοναχός, η οποία πρέπει να περιλαμβάνει μόνο... νηστεία και προσευχή.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του ναού τονίζει ότι οι άνθρωποι επηρεασμένοι από τις ταινίες για αυτό νομίζουν ότι οι μοναχοί προσεύχονται όλη την ημέρα, αλλά στην πραγματικότητα οι μοναχοί είναι λάτρεις των σπορ και στον ελεύθερό τους χρόνο παίζουν μπάντμιντον, πινγκ πονγκ και κάνουν σκέιτμπορντ. Ακόμα χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και την κινητή τηλεφωνία, αλλά για ιερό σκοπό, γιατί μέσω των νέων τεχνολογιών προωθούν το βουδισμό.

Πρωτότυπο δώρο Χριστουγέννων

Βλέπετε ότι ένα πολύ φιλικό σας ζευγάρι έχει προβλήματα στο γάμο του, αλλά κανείς από τους δύο δεν παίρνει απόφαση να κάνει το μεγάλο βήμα; Ένα δικηγορικό γραφείο του Λονδίνου σας λύνει τα χέρια καθώς κυκλοφόρησε "δωροεπιταγές" για νομικές συμβουλές διαζυγίου.

Πρόκειται για το γραφείο Lloyd Platt & Co, η οποία μέσα σε τρεις εβδομάδες έχει πουλήσει 53 τέτοια "δώρα". Αγοραστές είναι τόσο οι σύζυγοι όσο και μερικές ερωμένες.

Πάντως, το πρωτότυπο δώρο έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις πολλών φορέων, καθώς αρκετοί τονίζουν ότι ωθεί τα ζευγάρια στο διαζύγιο.

Ταξιδιάρης γάτος

Ένας γάτος, από το Χάμπσαϊρ της Βρετανίας βγήκε για τη συνηθισμένη του βόλτα, αλλά δε γύρισε στο σπίτι την ώρα που έπρεπε.

Οι ιδιοκτήτες του,Τιμ και η Πατρίσια Όστιν, κόντεψαν να τρελαθούν από την ανησυχία τους. Την επόμενη μέρα γέμισαν την πόλη με αφίσες και μοίραζαν φυλλάδια με τη φωρογραφία του γάτου τους, ψάχνοντας για στοιχεία.

Τρεις μέρες μετά ήρθε το πολυπόθητο τηλεφώνημα. Ο Σάντι, που είχε τσιπάκι, βρέθηκε... στο Μπιλμπάο της Ισπανίας.

Βλέπετε, η γάτα πήγε μία βόλτα μέχρι το λιμάνι του Πόρτσμουθ και ανέβηκε σε ένα πλοίο που ταξίδευε στην Ισπανία.

Ο Σάντι είναι καλά στην υγεία του, αλλά πρέπει να περάσουν έξι μήνες για να επιστρέψει στους ιδιοκτήτες του, καθώς έχει τεθεί σε καραντίνα.

Πάντως, παρόλο που ήταν λαθρεπιβάτης, ο Σάντι είχε περιποίηση VIP στο πλοίο, με δική του καμπίνα και γεύματα από σολομό και από κοτόπουλο.
skai.gr