Blu-ray player σε προσιτή τιμή

Phillips BPD2500… ένα Blu-ray player για Full HD ταινίες σε προσιτή τιμή


Blu-ray και Full HD, ήτοι το φορμά οπτικού δίσκου της Sony που χρησιμοποιεί μια δεσμίδα μπλε λέιζερ και η ανάλυση οθόνης / τηλεόρασης των 1920x1080 γραμμών προοδευτικής σάρωσης (progressive scan), είναι οι δύο ονομασίες που άλλαξαν άρδην τον τρόπο που βλέπουμε (και ακούμε) ταινίες στον οικιακό χώρο. Επίσης, είναι από αυτές που κυριολεκτικά βομβαρδίζεται ο υποψήφιος καταναλωτής σε κάθε του επίσκεψη σε οποιοδήποτε μεγάλο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών – όμως το κόστος απόκτησης είναι σχετικά απαγορευτικό, ιδιαίτερα στους δύσκολους οικονομικά καιρούς που διανύουμε.

Με τρία βέβαια χρόνια παρουσίας, οι τιμές όπως είναι το λογικό έχουν πέσει, με το -θετικό για τον καταναλωτή- αποτέλεσμα να έχει περισσότερες επιλογές μεταξύ Blu-ray αναπαραγωγών (player δηλαδή και όχι recorder) που είναι οικονομικώς περισσότερο προσιτών, πάντα σε σχέση με τις τιμές των προηγουμένων ετών. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει το BDP2500 της Phllips (που ας μην ξεχνάμε, η Phillips είναι που ξεκίνησε την «οπτική» επανάσταση, παρουσιάζοντας 30 χρόνια πριν, το 1979, το πρώτο CD), ένα λίαν καλό Blu-ray player που θα προσφέρει στον ιδιοκτήτη του πολλές ώρες υψηλότερης-ποιότητας-από-κινηματογράφο θέασης ταινιών, στον τομέα της εικόνα αλλά και του ήχου. Υποστηρίζει το HDMI έκδοσης 1.3, ώστε να εκμεταλλεύεται όλες τις σύγχρονες λειτουργίες των Full HD τηλεοράσεων σε επίπεδο εικόνας, ενώ από πλευράς ήχου τα πάει μια χαρά (χωρίς φυσικά να φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα κατά πολύ ακριβότερα Blu-ray player ή το PlayStation 3 που ακόμα θεωρείται από τα καλύτερα της αγοράς) αποδίδοντας ψηφιακό ήχο κατά Dolby True HD, DTS, Dolby Digital, DTS 2.0+.



Παράλληλα δύναται να προβάλλει εικόνες jpeg τις οποίες μάλιστα μπορεί να δείξει εν σειρά αυτόματα (slideshow) παρέχοντας κάποιο στοιχειώδη έλεγχο (περιστροφή / ζουμ), καθώς επίσης είναι δυνατή η αναπαραγωγή μουσικών αρχείων MP3 και βίντεο DivX. Τα παραπάνω είναι εφικτά επειδή το BDP2500 μπορεί να διαβάσει δίσκους πέραν των Blu-ray ταινιών / BD-ROM εγγράψιμων / BD-RE επανεγγράψιμων όπως: CD, CD-R, DVD-R, DVD-RW. Από πλευράς εξόδων εικόνας και ήχου, τα πάμε μια χαρά: HDMI, Component, CVBS, SPDI/F, RCA Stereo L/R και η απαραίτητη Ethernet θύρα για σύνδεση με το Internet, ώστε να ενεργοποιείται η λειτουργία «BD-Live» σε όποια ταινία υπάρχει, προσφέροντας περαιτέρω υλικό (ανάλογα με την ταινία και τις ορέξεις της παραγωγού εταιρείας βέβαια). Το παρεχόμενο εγχειρίδιο είναι και στα ελληνικά, στο πακέτο αγοράς περιλαμβάνεται καλώδιο ήχου / βίντεο, τηλεχειριστήριο (μαζί με τις 2 ΑΑΑ μπαταρίες του) και η τελική τιμή αγοράς φτάνει τα 149 ευρώ. Καλή διασκέδαση!

zougla.gr