Παλαιότερη από όσο νομίζαμε η ανθρώπινη παρουσία στην Ευρώπη

Σύμφωνα με αρχαιολογική έρευνα στην Γαλλία

Αντικείμενα που κατασκευάστηκαν από τον άνθρωπο εδώ και 1,57 εκατομμύρια χρόνια βρέθηκαν στην κοιλάδα του Ερό στη νότια Γαλλία, αποδεικνύοντας την παρουσία ανθρωποειδών στην Ευρώπη περίπου 200.000 νωρίτερα απο ότι πιστευόταν μέχρι σήμερα.

Η αρχή της ανακάλυψης πραγματοποιήθηκε από έναν κάτοικο του χωριού Νιζά, τον Ζαν Ρουβιέρ ο οποίος εδώ και δεκαπέντε χρόνια παρατήρησε την ύπαρξη οστών και δοντιών θηλαστικών στο λατομείο βασάλτη που υπήρχε στην περιοχή.

Εξετάζοντας την περιοχή, οι επιστήμονες εντόπισαν οστά και δόντια βοοειδών, ελαφιών, τα απολιθώματα μεγάλου αριθμού αλόγων, καθώς επίσης και ζώων που μοιάζουν με τις γάτες και τους σκύλους.

Σύμφωνα με το επιστημονικό άρθρο Comptes Rendus Palevol, που δημοσιεύθηκε από την ομάδα του Ζαν- Ιβ Κροκέ, η πιο σημαντική ανακάλυψη τους πραγματοποιήθηκε όταν περίπου δέκα μέτρα κάτω από την επιφάνεια του στρώματος του βασάλτη βρήκαν είκοσι εργαλεία τα οποία έχουν σημάδια χρήσης και μπορούν να χρησιμεύσουν όπως ένα σφυρί.

"Η ύπαρξη τέτοιων αντικειμένων που χρησιμοποιούνταν από τον άνθρωπο αποτελεί σπάνιο φαινόμενο εκείνης της εποχής", υπογραμμίζουν οι επιστήμονες.
skai.gr