Μετρήθηκαν οι διαστάσεις του τέλειου γυναικείου προσώπου

Πρωτοποριακή μελέτη καναδών ειδικών

Καναδοί επιστήμονες πιστεύουν ότι μέτρησαν τις διαστάσεις του πιο ελκυστικού γυναικείου προσώπου, θεωρώντας "κλειδί" τις αποστάσεις ανάμεσα στα μάτια και ανάμεσα στο στόμα και τα μάτια σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο.

Η μελέτη έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου του Τορόντο, υπό τον καθηγητή Κανγκ Λι, και δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Vision Research" (Έρευνα Όρασης), σύμφωνα με το BBC.

Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν μια σειρά από πειράματα, στα οποία εθελοντές κλήθηκαν να βαθμολογήσουν την ελκυστικότητα μιας σειράς εγχρώμων φωτογραφιών του ίδιου γυναικείου προσώπου, του οποίου οι αναλογίες είχαν αλλοιωθεί με το ειδικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών Photoshop.

Τελικά, οι ερευνητές συμπέραναν ότι οι τέλειες αναλογίες είναι οι εξής:

- Η απόσταση ανάμεσα στα μάτια της γυναίκας και στο στόμα της να είναι λίγο πάνω από το ένα τρίτο (συγκεκριμένα 36%) του συνολικού μήκους του προσώπου της, από τα μαλλιά μέχρι το πηγούνι της.

- Η απόσταση ανάμεσα στις κόρες των ματιών της πρέπει να είναι λίγο κάτω από το μισό (συγκεκριμένα 46%) του συνολικού πλάτους του προσώπου της (ανάμεσα στα δύο αυτιά της).

Ευτυχώς για τις γυναίκες, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτές οι πιο ελκυστικές αναλογίες ουσιαστικά δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από ένα μέσο γυναικείο πρόσωπο.

Σε κάθε περίπτωση, όπως είπαν οι ερευνητές, οι γυναίκες που δεν έχουν τις "τέλειες" αναλογίες, δεν χρειάζεται να καταφύγουν στον…πλαστικό χειρούργο.

Αυτό που συμβουλεύουν τις γυναίκες, είναι να αξιοποιήσουν μάλλον τον …κομμωτή τους, για να δημιουργήσουν οπτικά "τρικ" με το χτένισμά τους, έτσι ώστε το πρόσωπό τους να πλησιάσει με "τεχνητό" τρόπο τις τέλειες αναλογίες (αν, τέλος πάντων, τις απασχολεί το ζήτημα!).

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όμορφες γυναίκες, όπως η διάσημη ηθοποιός Αντζελίνα Ζολί, δεν έχουν καθόλου τις "σωστές" αναλογίες προσώπου, αλλά αυτό δεν τις εμποδίζει να είναι άκρως γοητευτικές.

Αντίθετα, άλλες γνωστές ηθοποιοί, όπως η Τζέσικα Άλμπα, έχουν όντως τις "τέλειες" αναλογίες στο πρόσωπό τους.
skai.gr