Έφηβοι και απεξάρτηση από το Facebook

Οι ώρες όμως που αφιερώνουν οι έφηβοι στο Facebook έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις επιδόσεις τους στο σχολείο και τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους

Αμέτρητες ώρες από τη ζωή τους αφιερώνουν στο Facebook τα 350 εκατομμύρια μέλη του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου, προκειμένου να επισκεφτούν το προφίλ των φίλων τους, να ενημερώσουν το δικό τους προφίλ, να ανεβάσουν φωτογραφίες αλλά και για άλλες δραστηριότητες.

Οι ώρες όμως που αφιερώνουν οι έφηβοι στο Facebook έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις επιδόσεις τους στο σχολείο και τις υπόλοιπες δραστηριότητές τους, με αποτέλεσμα πολλά παιδιά να αναγκάζονται να βάλουν κάποια όρια σε αυτή τη μανία.

Πολλοί έφηβοι, για παράδειγμα, ανταλλάσσουν κωδικούς πρόσβασης προκειμένου ο ένας να ελέγχει τον άλλο και να συνδέονται με την αγαπημένη τους σελίδα μία φορά την εβδομάδα ή ακόμη λιγότερο.

Άλλοι απενεργοποιούν εντελώς το προφίλ τους ή εμπιστεύονται τη διαχείριση του λογαριασμού τους σε κάποιον άλλο μέχρις ότου να αισθανθούν έτοιμοι να εμπλακούν πάλι ενεργά.

"Ό,τι ισχύει και για τις υπόλοιπες μορφές εθισμού ισχύει και για το Facebook", επισημαίνει η ψυχολόγος Κίμπερλι Γιανγκ, διευθύντρια στο Κέντρο Απεξάρτησης από το Διαδίκτυο του Μπράντφορντ.
skai.gr