Sony Transfer Jet

Sony Transfer Jet… 560Mbps ασύρματη ταχύτητα, σύντομα διαθέσιμο


Φανταστείτε το εξής σενάριο 1: βρίσκεστε σπίτι σας, μπροστά στην τηλεόρασή σας και θέλετε να δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες ή / και βίντεο που έχετε μέσα στο κινητό σας τηλέφωνο, οπότε απλώς «περνάτε» με το χέρι σας τη τηλεφωνική συσκευή μπροστά από τη τηλεόραση (σαν να σκουπίζετε από απόσταση με μια περασιά την TV)…και ως δια μαγείας φωτογραφίες και βίντεο εμφανίζονται στον τηλεοπτικό δέκτη!

Σενάριο 2: βρίσκεστε μπροστά από έναν εκτυπωτή και θέλετε να εκτυπώσετε φωτογραφίες από την ψηφιακή σας κάμερα / φωτ. μηχανή / κινητό τηλέφωνο: αντίστοιχα με μια κίνηση του χεριού που κρατά μια από τις παραπάνω συσκευές, ο εκτυπωτής αρχίζει και εκτυπώνει. Σενάριο 3: υπολογιστής σας από τη μία και κάμερα / τηλέφωνο / φωτ. μηχανή από την άλλη. Τοποθετείτε την τελευταία κοντά στον υπολογιστή και απευθείας μεταφέρετε τα δεδομένα σας (email, sms, επαφές) σε αυτόν όπως επίσης και απολαμβάνετε φωτογραφίες και βίντεο επί της οθόνης του computer.

Πως γίνονται όλα αυτά τα ενδιαφέροντα κόλπα; Με την τεχνολογία «TransferJet» της Sony (στην οποία έχουν συμμετοχή / υποστήριξη μεγάλες εταιρείες όπως οι Canon, Hitachi, Eastman Kodak, NEC, Panasonic, Samsung, Toshiba, NTT DoCoMo, Sharp, Nikon, JVC), η οποία αποδίδει ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων μεταξύ των TransferJet-συμβατών συσκευών της τάξεως των 560Mbps από απόσταση 3 εκατοστών. Στην πράξη βέβαια η ταχύτητα είναι γύρω στα 375Mbps ή αλλιώς (δια του 8) 46,875Mbyte το δευτερόλεπτο που είναι ικανά να μεταφέρουν πχ. ένα βίντεο των 500MB σε σχεδόν 12 δευτερόλεπτα (οι φωτογραφίες / τραγούδια μεταφέρονται σχεδόν άμεσα). Τα πρώτα τσιπ για τους κατασκευαστές είναι ήδη καθ’ οδόν, ενώ η λιανική διάθεση της τεχνολογίας (μέσα σε συσκευές) αναμένεται το 2010.
zougla.gr