Στον ανακριτή οι συλληφθέντες

22 νεαροί που συνελήφθησαν στο αντιεξουσιαστικό στέκι "Ρεσάλτο", στο Κερατσίνι

Στον ανακριτή παραπέμπονται να απολογηθούν τη Δευτέρα οι 22 νεαροί που συνελήφθησαν στο αντιεξουσιαστικό στέκι "Ρεσάλτο", στο Κερατσίνι.

Εναντίον τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, ενώ κατηγορούνται επίσης και για τέσσερα πλημμελήματα.

Δίωξη για 5 πλημμελήματα άσκησε η Εισαγγελία Πειραιά εναντίον των 42 νεαρών, που κατέλαβαν το δημαρχείο Κερατσινίου και παραπέμπονται στο αυτόφωρο.

Όλοι παραμένουν υπό κράτηση.

Μεταξύ αυτών είναι και τα δύο παιδιά του Αντιπροέδρου της Βουλής Γρηγόρη Νιώτη.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Νιώτης, επιβεβαίωσε την απόλυτη εμπιστοσύνη που έχει στους θεσμούς αλλά και στα παιδιά του τα οποία –όπως είπε- θα περάσουν τη δύσκολη αυτή δοκιμασία με αλήθεια

Ανέφερε ότι δεν είναι στο δικό του σύστημα αντιλήψεων η διακριτική μεταχείριση των παιδιών του, επειδή είναι ένας επώνυμος πολιτικός.

Τόνισε επίσης ότι ο χώρος του Ρεσάλτο είναι ένας ανοιχτός χώρος, ένας ανοιχτό πολιτικό και κοινωνικό καφενείο, όπου δραστηριοποιούνται νέες και νέοι και δεν αποτελεί κάποια μυστική οργάνωση.

Ο κ. Νιώτης είπε επίσης ότι στο χώρο δεν βρέθηκε χειροβομβίδα κρότου – λάμψης και πως τα άδεια μπουκάλια που βρέθηκαν ήταν προς ανακύκλωση.
skai.gr