Συνελήφθησαν τα παιδιά του Γρ. Νιώτη στο «Ρεσάλτο»




Από το Σάββατο το βράδυ κρατούνται τα δύο παιδιά του Α’ αντιπροέδρου της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι, ανάμεσα στα 22 άτομα που προσήχθησαν βρίσκονταν ο υιός και η κόρη του…

Η προσαγωγή των παιδιών του Γρηγόρη Νιώτη, η οποία αργότερα μετετράπη σε σύλληψη, έγινε στο στέκι των αντιεξουσιαστών στο Κερατσίνι «Ρεσάλτο» . Πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι που χρησιμοποιείται από αντιεξουσιαστές, στο οποίο οι αστυνομικοί μεταξύ άλλων βρήκαν 13 αντιασφυξιογόνες μάσκες, 2 σφυριά, 3 βαριοπούλες, δύο μπιτόνια με εύφλεκτο υλικό, 3 κράνη, 7 κοντάρια, εύφλεκτα υλικά και μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

Σε βάρος των δυο παιδιών του κ. Νιώτη αλλά και των υπόλοιπων 20 ατόμων που συνελήφθησαν, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης από τον εισαγγελέα, ενώ αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Τελικά, όλοι οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα, Δευτέρα, στον ανακριτή Πειραιά.

Μέχρι την απολογία τους οι 22 νεαροί, ανάμεσα τους και τα παιδιά του βουλευτή Γρηγόρη Νιώτη, κρατούνται.

Επικοινωνήσαμε με τον αντιπρόεδρο της Βουλής, ο οποίος μας επιβεβαίωσε τη σύλληψη των παιδιών του, λέγοντάς μας ότι η τελευταία φορά που επικοινώνησε τόσο με τον υιό του όσο και με την κόρη του ήταν σήμερα το πρωί.

«Γνωρίζω ότι πρόκειται για ένα παλαιό σπίτι, στο οποίο μπορούσε ο οποιοσδήποτε να περνά τον ελεύθερο χρόνο του». Ο Γρηγόρης Νιώτης τόνισε χαρακτηριστικά «Έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στα παιδιά μου, άλλωστε είναι ενήλικες, η κόρη μου είναι δικηγόρος και ο υιός μου είναι στο μεταπτυχιακό του».
zougla.gr