Κατέφθασαν οι πρώτοι ξένοι διαδηλωτές


Χήτος Βασίλης

Οι πρώτες αφίξεις Ιταλών, Δανών και Ολλανδών αντεξουσιαστών έχουν ήδη πραγματοποιηθεί τις τελευταίες ώρες στην Αθήνα, με αφορμή την θλιβερή επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώντα Κορκονέα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου.

Μέχρι τώρα έχουν καταφθάσει περισσότεροι από 100 νεαροί διαδηλωτές, μέσω του διεθνούς αεροδρομίου των Σπάτων, αλλά και ακτοπλοϊκώς, χρησιμοποιώντας το λιμάνι της Πάτρας.

Οι αντεξουσιαστές φιλοξενούνται σε κτήρια της πρωτεύουσας που κυρίως τελούν υπό κατάληψη, αλλά και σε φοιτητικές εστίες.

Οι κατασταλτικές δυνάμεις είναι σε επιφυλακή για τις επόμενες κρίσιμες ημέρες, και για τον σκοπό αυτό το μεσημέρι είχε την πρώτη του συνάντηση ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά από αίτημα που του υπέβαλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο αρμόδιος υπουργός, που μέχρι αύριο το πρωί θα συνομιλήσει και με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, ζήτησε την κατανόηση από τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα βίας και ταραχές στην πόλη, με αφορμή της προγραμματισμένες εκδηλώσεις που θα γίνουν στη μνήμη του μικρού Αλέξη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θεωρεί πως όλα τα κόμματα και οι φορείς έχουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης στο να διεξαχθούν οι συγκεντρώσεις σε ήρεμο κλίμα.

Για τον σκοπό αυτό θα επισκεφθεί και τον νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη.
zougla.gr