Δωρεάν Ασύρματη Πρόσβαση στο Internet

Δωρεάν Ασύρματη Πρόσβαση στο Internet (WiFi Public HotSpots) στο Δήμο Αθηναίων


Δωρεάν Ασύρματη Πρόσβαση στο Internet (WiFi Public HotSpots) στο Δήμο Αθηναίων

1 Ιουλίου 2009, 10:05


Από την Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009, οι πολίτες της Αθήνας αλλά και οι επισκέπτες του Πολυχώρου «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, έχουν την δυνατότητα για δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο Internet. Το ασύρματο δίκτυο δημιουργήθηκε για να εξοικειώσει τους πολίτες και τους επισκέπτες με το γρήγορο Internet και να αναδείξει τις πολλαπλές δυνατότητες και τις υπηρεσίες που προσφέρει στην καθημερινή ζωή και εργασία τους.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στην Ψηφιακή Στρατηγική της “Κοινωνία της Πληροφορίας A.E.” στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας ». Υλοποιείται με σύγχρονο εξοπλισμό που έχει εγκατασταθεί σε κεντρικό κτίριο της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» και καλύπτει όλους τους υπαίθριους χώρους του Πολυχώρου. Επιπλέον καλύπτονται οι γύρω πλατείες του Κεραμεικού και της Κορεάτικης Αγοράς, που καθιστά την καλυπτόμενη περιοχή ως μια από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας στην οποία παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet από δημόσιο φορέα. Καθοριστική ήταν η συμμετοχή της ΔΑΕΜ (Δήμος Αθηναίων Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ) στην υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συντονίζοντας όλους τους εμπλεκομένους φορείς για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη παράδοση του.

Παρόμοιο έργο ασύρματης δωρεάν πρόσβασης στο Internet έχει ήδη υλοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση και σε άλλους τρεις δημόσιους χώρους του Δήμου Αθηναίων, και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος, στην Πλατεία Δημαρχείου(Κοτζιά) και στο Θησείο, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας». (www.athenswifi.gr)

Μέσω του εν λόγω έργου δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες της «ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ» και της γύρω περιοχής να έχουν ελεύθερη ασύρματη πρόσβαση στο Internet με μεγάλες ταχύτητες, με τη χρήση του ανάλογου εξοπλισμού, δηλ. φορητό υπολογιστή (laptop) ή υπολογιστή χειρός (PDA) ή κινητό τηλέφωνο, με δυνατότητα πρόσβασης σε ασύρματα δίκτυα WiFi.

Επιπρόσθετες πληροφορίες μπορεί κανείς να αναζητήσει στον διαδικτυακό τόπο www.publichotspots.gov.gr, αλλά και στο portal του Δήμου Αθηναίων www.cityofathens.gr