Επιχείρηση της αστυνομίας στην Πάτρα

Επιχείρηση της αστυνομίας την Κυριακή στην Πάτρα


Μεγάλης κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το πρωί στην Πάτρα για την εκκένωση πρόχειρου καταυλισμού Αφγανών μεταναστών, που βρίσκεται στην παραλιακή οδό Ηρώων Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών με την υποστήριξη διμοιριών ΜΑΤ, εισήλθαν στον καταυλισμό και άρχισαν τον έλεγχο των μεταναστών. Οι αστυνομικοί εντόπισαν 44 ανήλικους, οι οποίοι πρόκειται να οδηγηθούν σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων, ενώ 15 μετανάστες οι οποίοι είχαν νόμιμα έγγραφα φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο της Πάτρας.

Επίσης
συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση 15 μετανάστες, οι οποίοι δεν είχαν μαζί τους νομιμοποιητικά έγγραφα. Στο μεταξύ κατά την διάρκεια του ελέγχου, ξέσπασε για άγνωστο μέχρι τώρα λόγο φωτιά στον καταυλισμό. Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν, παρά το γεγονός ότι είχαν απομακρυνθεί φιάλες υγραερίου, η φωτιά πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις. Επί τόπου έσπευσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής και απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς στις διπλανές πολυκατοικίες. Από την φωτιά κάηκαν δεκάδες πρόχειρα παραπήγματα, ενώ δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Σχεδόν την ίδια ώρα, άγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά σε τέσσερα κρατικά αυτοκίνητα, σε μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρημάτων και στην πόρτα του Ειρηνοδικείου. Λίγη ώρα αργότερα, η αστυνομική επιχείρηση επεκτάθηκε στην νότια πλευρά του λιμανιού και συγκεκριμένα στην περιοχή του Φάρου. Εκεί οι αστυνομικοί έλεγχαν μετανάστες που προέρχονται κυρίως από χώρες της Αφρικής. Όσοι δεν είχαν έγγραφα, προσάγονταν στην Αστυνομική Διεύθυνση. Οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν απρόοπτων.

Την ίδια ώρα, τη δημιουργία νέων κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών - όπως τα αποκαλεί - σε Ρίο, Έβρο, Ριτσώνα, Καβάλα και Ασπρόπυργο,προαναγγελει με συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής" ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
www.skai.gr