Kodak Zi8…κάμερα κατηγορίας τσέπης με δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD

Kodak Zi8…κάμερα κατηγορίας τσέπης με δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD στα 1080p, «ανέβασμα» σε YouTube και Facebook

Οι εξελίξεις της τεχνολογίας τα τελευταία χρόνια έχουν επιτρέψει να «γεννηθεί» μια νέα κατηγορία μικρών βιντεο-καμερών, συγκεκριμένα κατηγορίας τσέπης, με αρκετά ελκυστικά χαρακτηριστικά και τεχνικές δυνατότητες. Φυσικά, δεν φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τις «κανονικές» ψηφιακές βιντεο-κάμερες με τους σκληρούς δίσκους και τα Blu-ray, όμως δεν έχουν και καμία σχέση μεταξύ τους οι κατηγορίες στην τιμή, αλλά και στην ευκολία χρήσης. Τελευταία πρόταση της πασίγνωστης Kodak (ολόκληρες γενεές μεγάλωσαν με φωτογραφική μηχανή Kodak ανά χείρας) στην προαναφερθείσα κατηγορία λιλιπούτειων ψηφιακών βιντεο-καμερών, ακούει στο όνομα «Zi8».

Μπορεί η Kodak Zi8να χωράει εύκολα στην τσέπη, όμως οι λήψεις που θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος ιδιοκτήτης θα αναπαράγονται με υψηλή ποιότητα ακόμα και σε τηλεοράσεις HD των 40, 46 και 55 ιντσών. Αυτό βλέπετε, επιτυγχάνεται διότι η Zi8 «τραβάει» βίντεο ποιότητας Full HD 1080p, ενώ παράλληλα προσφέρει και ευκολίες που προέρχονται από τα «μεγαλύτερα αδέλφια – κάμερες» όπως face tracking, σταθεροποίηση κάδρου / εικόνας και βελτιωμένη (σε σχέση με τα προγενέστερα μοντέλα Zi6 και Zx1) απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Για τους νέους και νέες που ασχολούνται με την μόδα των ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και την δημοφιλή ιστοσελίδα / βιντεοθήκη YouTube, να αναφέρουμε ότι υποστηρίζονται και οι δύο, ώστε να «ανεβάσετε» τις λήψεις σας απευθείας απλά με το πάτημα ενός κουμπιού (φυσικά χρειάζεστε και ένα υπολογιστή που θα αναλάβει την επικοινωνία με το Διαδίκτυο).

Κατά τα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά, έχουμε μια οθόνη των 2,5 ιντσών, δυνατότητα λήψης φωτογραφιών στα 5MP, έξοδο εικόνας και ήχου μέσω καλωδίου HDMI (και μάλιστα δίδεται μέσα στο πακέτο αγοράς), υποστήριξη καρτών μνήμης SD / SDHC έως και 32GB (έτσι φτάνετε τις 10 ώρες συνεχόμενης εγγραφής βίντεο), συμβατότητα με Windows αλλά και Apple Mac, υποστήριξη εξωτερικού μικροφώνου (!), συνοδευτικό λογισμικό για «κόψιμο – ράψιμο» των βίντεο και τέλος θα προσφέρεται σε τρία διαφορετικά χρώματα (μπλε, κόκκινο, μαύρο) – χώρια ότι η Kodak προσφέρει ένα σωρό έξτρα περιφερειακά όπως τρίποδο, remote control, μπαταρίες και στηρίγματα / εγκατάσταση της κάμερα σε κράνος. Αναμένεται τον Σεπτέμβριο, προς 179 δολάρια Αμερικής (127 ευρώ περίπου).


www.zougla.gr