Βλέπει από... το δόντι του

Βλέπει από... το δόντι του






Τυφλός άντρας από τη Μεγάλη Βρετανία αντίκρισε για πρώτη φορά τη σύζυγό του, αφού οι γιατροί κατάφεραν να του δώσουν ξανά την όρασή του, χρησιμοποιώντας… ένα δόντι του.

Ο 42χρονος Martin Jones έχει πια στο μάτι του έναν από τους κυνόδοντές του, πάνω στον οποίο οι γιατροί τοποθέτησαν μικροσκοπικές οπτικές ίνες. Ο Βρετανός έχασε το αριστερό του μάτι και τυφλώθηκε εντελώς από το δεξί, πριν 12 χρόνια, όταν καυτό, λιωμένο αλουμίνιο πετάχτηκε στο πρόσωπό του στη μάντρα με παλιά σίδερα όπου εργαζόταν.

Είχε χάσει κάθε ελπίδα να βρει ξανά το φως του, μέχρι που άκουσε για τις επεμβάσεις που κάνει ο γιατρός Christopher Lui και η ομάδα του στο Brighton, στο Ανατολικό Sussex.

Οι γιατροί του εμφύτεψαν αρχικά το δόντι στο μάγουλο για τρεις μήνες, ώστε να αναπτύξει αιμοφόρα αγγεία και νέους ιστούς. Στη συνέχεια το τοποθέτησαν στο μάτι και ύστερα από δύο εβδομάδες ο Jones άρχισε να βλέπει.

Όπως είπε, όταν του έβγαλαν τις γάζες ο πρώτος άνθρωπος που ήθελε να δει ήταν η σύζυγός του, η 50χρονη Gill. Το ζευγάρι παντρεύτηκε πριν τέσσερα χρόνια, επομένως ο Martin δεν την είχε δει ποτέ.

http://www.zougla.gr