Tesla Hybrid Roadster – Η ηλεκτρική επιτάχυνση

tesla-electric-hybrid-roadster-car-photo0-100 σε 4″ !!!

Η εμπειρία που αποκομίζει κάποιος απο την οδήγηση ενός γρήγορου διθέσιου αυτοκινήτου σαν το Tesla ειναι μοναδική. Το Roadster της Tesla Motors εφοδιάζεται με εξαρτήματα, η «συνεργασία» των οποίων, προσφέρει στον οδηγό την ευχαρίστηση της γρήγορης οδήγησης , ενώ χάρη στον ηλεκτροκινητήρα του είναι αθόρυβο και δεν βλάπτει με ρύπους το περιβάλλον.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αντίθετα με τα μηχανικά με τα βαριά μηχανικά μέρη, διαθέτουν εκλεπτυσμένα ηλεκτρονικά και λογισμικά που τα αντικαθιστούν. Συγκριτικά, ένας κοινός κινητήρας αποτελείται απο πάρα πολλά εξαρτήματα. Ο κινητήρας του Tesla Roadster αποτελείται μόνο από ένα ρότορα, με αποτέλεσμα να εχει πολύ λιγότερο βάρος και σαφώς λιγότερα εξαρτήματα.

Συγκεκριμένα, η καινοτομία της Tesla Motors είναι η μπαταρία της, η οποία είναι μια απο τις «μεγαλύτερες» και πιο προηγμένες στο κόσμο. Η τεχνολογία μιας μπαταρίας λιθίου ιόντων, σε συνδυασμό με τη τεχνογνωσία της Τesla Motors, παρέχει πολλά επίπεδα ασφάλειας με κύρια χαρακτηριστικά την διάρκεια , το βάρος (ελαφριά), το ανακυκλώσιμο υλικό και την ικανότητά της, να δίνει αρκετή ενέργεια, έτσι ώστε το Tesla Roadster να αναπτύσει τα 0-100χλμ/ώρα, σε χρόνο κάτω των τεσσάρων δευτερολέπτων. Η μπαταρία του διαρκεί για 220 μίλια χωρίς να χρειάζεται φόρτιση, κάτι το οποίο δεν έχει επιτευχθεί από άλλο ηλεκτρικό όχημα.

Ο ηλεκτροκινητήρας του Roadster, που συγκεντρώνει την ενέργεια απο την μπαταρία, έχει βάρος 32 κιλά και μπορεί να αποδώσει ισχύ ίση με 248 ίππους.

Για τη μετάδοση της κίνησης φροντίζει ένα ιδιαίτερο κιβώτιο δυο ταχυτήτων, που συνδυάζει την αποτελεσματικότητα της χειροκίνητης οδήγησης, με την ευκολία του αυτόματου. Εκτός των δυο ταχυτήτων που διαθέτει για την κίνηση προς τα εμπρός, δεν χρησιμοποιεί συμπλέκτη, καθώς λειτουργεί εξ’ ολοκλήρου ηλεκτρονικά.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας : Ηλεκτρικός, τριφασικός

Πλαίσιο: Αλουμινίου

Επιτάχυνση 0-100 χλμ. /ώρα: 4 δευτερόλεπτα

Τελική ταχύτητα: Περισσότερο από 209 χλμ/ώρα

A/C, ABS, Αερόσακοι

Πηγές:

http://www.teslamotors.com/efficiency/how_it_works.php

http://www.i-live.gr/2008/06/19/tesla-hybrid-roadster-car/