Σαν σήμερα πέθανε ένας θρύλος




Σαν σήμερα πέθανε ένας θρύλος ο αθλητής και ηθοποιός Bruce Lee. Ίσως η πιο Cult φιγούρα των ταινιών δράσης και σίγουρα ο άνθρωπος που άλλαξε την ροή του κινηματογράφου αλλά και το πώς βλέπουν εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο την ζωή...
τους και κυρίως το σώμα τους.
Γεννήθηκε στο Σαν Φραντσίσκο στις 27/11/1940 κατά την διάρκεια περιοδείας των ηθοποιών γονιών του και στα τρία του πήγε στο Hong Kong. Μέχρι τα 18 του είχε γυρίσει 20 ταινίες όταν τα παράτησε, γύρισε στην Αμερική και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τις πολεμικές τέχνες όπου τον ανακάλυψε ο κομμωτής του παραγωγού του Batman.

Έπαιξε (ζωντανός) σε 30 ταινίες και σε καμιά δεκαριά μετά τον θάνατο του με σκηνές αρχείου. Έγραψε, σκηνοθέτησε και έκανε παραγωγή σε άλλες τόσες.
Πέθανε στο Χονγκ Κονγκ, σαν σήμερα το 1973, κάτω από λίγο αδιευκρίνιστες συνθήκες. Η επίσημη είναι ότι πέθανε από αλλεργικό σοκ είτε από ένα χάπι που πήρε για τον πονοκέφαλο είτε από μαριχουάνα που βρέθηκε στο αίμα του. Υπάρχουν βέβαια και οι απαραίτητες θεωρίες συνωμοσίας που μπορείτε να τις βρείτε στα πέντε μέχρι στιγμής ντοκιμαντέρ και στα τρία βιβλία που έχουν κυκλοφορήσει για αυτόν.