Σε αναμονή ... χιλιάδες οδηγοί

Σε αναμονή βρίσκονται χιλιάδες οδηγοί μετά την ανακοίνωση της πράσινης δέσμης μέτρων, που στόχο έχουν την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Στο επίκεντρο βρίσκεται η παροχή κινήτρων για αντικατάσταση και επαναφορά της απόσυρσης των αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας και η καθιέρωση των περιβαλλοντικών τελών κυκλοφορίας.
Για τα μέτρα αναλυτικά πατήστε ΕΔΩ.

Εκτιμούμε ότι μέχρι το 2012 το 50% των οχημάτων πέραν της 15ετίας θα αντικατασταθούν, δήλωσε στο ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ Βαγγέλης Μπαλτάς.

Για τα φορτηγά βαρέου τύπου ανέφερε ότι δίνονται μεγάλα κίνητρα αντικατάστασης τους. Διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να τους απαγορευτεί η είσοδος στην πόλη, εκτίμησε ωστόσο ότι το 2050 θα έχουν μειωθεί στο 50% οι ρύποι που εκπέμπουν.

Δεν φθάνει μόνο να ανανεωθεί ο στόλος των αυτοκινήτων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, αλλά χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της κυκλοφορίας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Κουβέλης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, απαντώντας στην αντιπολίτευση που έκανε λόγο για χαράτσι, επισήμανε ότι τα μέτρα είναι περιβαλλοντικού χαρακτήρα με στόχο την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις ότι τα μέτρα ευνοούν την αυτοκίνηση, ο κ. Σουφλιάς υπενθύμισε ότι μέσα στο 2007 παραδόθηκαν τρεις νέοι σταθμοί του ΜΕΤΡΟ και πρόσθεσε ότι μέσα στον Αύγουστο θα παραδοθεί ο σταθμός του Νομισματοκοπείου και μέχρι το τέλος του χρόνου άλλοι τέσσερις σταθμοί.



http://www.skai.gr