"Παπούτσι από τον τόπο σου"... κι ας είναι και ακριβότερο

Στη γενική κατάταξη "ακρίβειας" η Ελλάδα καταλαμβάνει την 17η θέση ανάμεσα σε 37 χώρες

Ακριβότερη η Ελλάδα σε παπούτσια, ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές και τηλεπικοινωνίες σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, καταδεικνύει έρευνα της Eurostat.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Ελλάδα είναι φθηνή σε τσιγάρα, και οινοπνευματώδη ποτά, ηλεκτρικό ρεύμα, γκάζι και λοιπά καύσιμα και στις μεταφορές. Συνολικά πάντως η χώρα μας βρίσκεται κοντά στον κοινοτικό μέσο όρο με 94%, όπως και η Βρετανία με 99%, η Ισπανία με 96%, η Κύπρος με 90% και η Πορτογαλία με 87%.

Τις υψηλότερες τιμές εμφανίζει η Δανία με μέσο όρο στα κύρια προϊόντα και υπηρεσίες στο 147% και τις φθηνότερες η Βουλγαρία με 67%.

Σε ολόκληρη την Ευρώπη τις χαμηλότερες τιμές εμφανίζουν οι βορειοευρωπαικές χώρες ενώ τις χαμηλότερες οι νοτιοανατολικές.

Στη γενική κατάταξη "ακρίβειας" η Ελλάδα καταλαμβάνει την 17η θέση μεταξύ 37 χωρών (σ.σ. οι 27 χώρες-μέλη μαζί με Τουρκία, ΠΓΔΜ, Κροατία, Ισλανδία, Νορβηγία, Ελβετία, Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο και Σερβία).

Η έρευνα δε λαμβάνει υπόψη της και τα κατά κεφαλή εισοδήματα των πολιτών αλλά ούτε τα δωρεάν ή επιδοτούμενα από το κράτος προϊόντα και κυρίως υπηρεσίες (υγεία, εκπαίδευση κ.λ.π.).
www.skai.gr