Η NASA θα βομβαρδίσει τη Σελήνη!

Βομβαρδίζοντας τη Σελήνη θα προσπαθήσουν οι επιστήμονες της NASA να διαπιστώσουν αν ο πλανήτης αποτελεί φιλόξενο μέρος για τον άνθρωπο.

Σε μία προσπάθεια ανεύρεσης νερού, το μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος LCROSS (Lunar Crater Observation and Sensing Satellite) θα «σημαδέψει» την Παρασκευή έναν από τους κρατήρες που βρίσκονται κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η βροχή κομητών πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης για δισεκατομμύρια χρόνια μετέφερε μικρές ποσότητες νερού στην άνυδρη Σελήνη.

Πρόσκρουση
Κατά την πρόσκρουση, η μεγαλύτερη ποσότητα νερού που περιέχεται στους κομήτες εξαφανίζεται, ωστόσο εφόσον έχουν παραμείνει κάποια ίχνη στα βάθη των κρατήρων, αυτές οι σκιερές περιοχές θα έχουν λειτουργήσει ως καταψύκτες διατηρώντας το νερό σε μορφή πάγου για πολύ μεγάλο διάστημα.

Μάλιστα ορισμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι θα μπορούσαν να βρεθούν δισεκατομμύρια τόνοι πάγου κοντά στον νότιο πόλο της Σελήνης, ενώ άλλοι επιμένουν ότι δεν υπάρχει ίχνος νερού. Ο ιστορικός βομβαρδισμός της Σελήνης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 14.30 (ώρα Ελλάδος).

Πηγή ‘Εθνος’