Χάκερ παραβίασε τα δεδομένα site του στρατού των ΗΠΑ


Χάκερ παραβίασε τα δεδομένα ηλεκτρονικής σελίδας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων

Ο ρουμάνος χάκερ Τιν Κοντ, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρει "ανοίγματα" στην επίσημη σελίδα της Αμερικανικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), "χτύπησε ξανά", καθώς παραβίασε και τα δεδομένα ηλεκτρονικής σελίδας των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Πρόκειται για τη σελίδα Army Housing OneStop, η οποία εξειδικεύεται στην παροχή πληροφοριών και διευκολύνσεων που σχετίζονται με προσωπικά δεδομένα Αμερικανών στρατιωτών, για ζητήματα παροχής υπηρεσιών στέγης. Ο χάκερ μπήκε στα δεδομένα 75 ηλεκτρονικών τραπεζών πληροφοριών του κεντρικού σέρβερ της αναφερόμενης σελίδας, από τις οποίες θα μπορούσε να αποσπάσει "εμπιστευτικές" πληροφορίες.

Η "παραβίαση" της αναφερόμενης ηλεκτρονικής σελίδας έγινε με τη μέθοδο SQL (Structured Query Language), η οποία χρησιμοποιείται από τους χάκερ προκειμένου να εντοπιστούν τα αδύναμα "κλειδιά" ασφαλείας των ηλεκτρονικών σελίδων που επιδιώκουν να παραβιάσουν.

Το θέμα είναι σοβαρό και άπτεται του ενδιαφέροντος της ειδικής υπηρεσίας που έχουν συστήσει οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ηλεκτρονικής ασφάλειας των σελίδων τους στο Διαδίκτυο (cyber-patrolling).
skai.gr