Έρχονται χιόνια και κρύο

Πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Η επιδείνωση του καιρού θα γίνει αισθητή από σήμερα το βράδυ και θα κορυφωθεί την Τρίτη.

Σε Μακεδονία και Θράκη ο υδράργυρος θα δείξει υπό το μηδέν, ενώ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Στο Ιόνιο αναμένονται το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες -ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο. Στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς θα χιονίσει, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στις βορειότερες περιοχές η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς κελσίου, αλλά στις βορειότερες περιοχές η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Την Τρίτη στα δυτικά, κεντρικά και νότια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, και πιθανώς σε περιοχές της ηπείρου με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα πιθανώς να είναι έντονα. Στα δυτικά, από το απόγευμα, τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν.
zougla.gr