Χάος στην Αϊτή

Μετά τον ισχυρότατο σεισμό τα ξημερώματα της Τετάρτης, ώρα Ελλάδος

Σωστικά συνεργεία πρέπει να φτάσουν το συντομότερο δυνατόν στην Αϊτή, καθώς μετά την πρώτη ημέρα από τον σεισμό, οι πιθανότητες για την ανεύρεση επιζώντων μειώνονται δραματικά προειδοποιούν οι ειδικοί.

Η αποστολή σωστικών συνεργείων όμως φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη καθώς η πρωτεύουσα και άλλες περιοχές έχουν βυθιστεί στο σκοτάδι και βασικές υποδομές της ήδη φτωχής χώρας έχουν καταστραφεί από τα 7 Ρίχτερ που την έπληξαν τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος και τους συνεχείς μετασεισμούς.

Δημοσιογράφοι στην περιοχή περιγράφουν καταρρεύσεις πάρα πολλών κυβερνητικών κτιρίων, ξενοδοχείων, κατοικιών, καταστημάτων ακόμη και πρεσβειών.

Εκφράζουν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα ξεπεράσει τους 1000.

Περίπου 200 άτομα που διέμεναν σε ξενοδοχείο που κατέρρευσε αγνοούνται. Άγνωστος παραμένει ο αριθμός του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών που αγνοείται καθώς κατέρρευσε το πενταόροφο κτίριο του οργανισμού.

Τα νοσοκομεία, τα οποία κι αυτά αν δεν έχουν καταρρεύσει έχουν υποστεί ζημιές, δεν είναι σε θέση να προσφέρουν βοήθεια, σύμφωνα με Αϊτινό γιατρό.

Οι κάτοικοι προσπαθούν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον, καθώς δεν έχουν που να απευθυνθούν κι ελπίζουν σε κάποια βοήθεια με το πρώτο φως της ημέρας.
skai.gr