Ψηφιακό σήμα σε Κ. Μακεδονία και Θεσσαλονίκη

Ο Γ. Μαθιός στο ΣΚΑΪ

Τη μετάδοση ψηφιακού τηλεοπτικού σήματος αρχίζει την Πέμπτη η Digea από την Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη.

Οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των σταθμών εθνικής εμβέλειας με την προμήθεια είτε αποκωδικοποιητή,είτε επίπεδης οθόνης η οποία απαραιτήτως πρέπει να περιλαμβάνει το σύστημα αποκωδικοποίησης ΜΡΕG4.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Γιώργος Μαθιός, διευθύνων σύμβουλος της Digea, είπε ότι η χώρα φεύγει από τον παλιό αναχρονιστικό τρόπο μετάδοσης και περνάει σε μια εποχή με πολύ πιο καλό σήμα, σταθερή λήψη και καλύτερη εικόνα. Πρόσθεσε ότι οι πολίτες δεν θα πληρώσουν τίποτα, καθώς δεν χρειάζεται συνδρομή.

Για Αθήνα και Θεσσαλονίκη προβλέπεται παράλληλα η μετάδοση αναλογικού και ψηφιακού σήματος. Πάντως, κάποιες γειτονιές στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχουν πλέον αναλογική κάλυψη και θα πρέπει να έχουν αποκλειστικά ψηφιακή τηλεόραση.

Σημειώνεται ότι ο αποκωδικοποιητής της ΕΡΤ δεν υποστηρίζεται, καθώς είναι τεχνολογίας MPEG2 (xαμηλότερη ποιότητα ψηφιακού σήματος).

Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν και να ζητούν αποκωδικοποιητή MPEG4, ή οι τηλεοράσεις τους να έχουν ενσωματωμένο τέτοιον αποκωδικοποιητή.

"Ουσιαστικά το MPEG2 είναι τεχνολογία που φεύγει και η ΕΕ θα καθιερώσει το σύστημα MPEG4 ως πρωτόκολλο" δήλωσε ο κ. Μαθιός.

Αναλυτικές πληροφορίες στο Digea.gr.
skai.gr