Η MSI επιδεικνύει e-reader διπλής οθόνης

Ας είναι καλά το Kindle του Τζεφ Μπέζος (ήτοι Amazon.com) που έδειξε, αν και σχετικά μαυρόασπρα, τον «δρόμο» για το πώς (περίπου) θα πρέπει να είναι το βιβλίο του μέλλοντος, που φυσικά δεν θα χρησιμοποιεί χαρτί αλλά όπως σωστά φανταστήκατε, οθόνη. Βέβαια, η ιδέα των ηλεκτρονικών βιβλίων (e-book, e-reader, κλπ) δεν είναι νέα: υπάρχει πάνω από 20 χρόνια, οι προσπάθειες στο παρελθόν πολλές αλλά όλες είχαν ένα βασικό πρόβλημα (και προς έκπληξη αρκετών, αυτό δεν ήταν τεχνολογικό): πολύ απλά η κάθε εταιρεία παρουσίαζε το δικό της hardware και…μέχρι εκεί.

Δεν προσφερόταν δηλαδή, ένα σύνολο υπηρεσιών, ευκολιών, μια σχετική οργάνωση να το πούμε με απλά λόγια, ώστε ο υποψήφιος αγοραστής, με το που θα ανάβει το μηχανάκι για πρώτη φορά στα χέρια του, να μπορεί άμεσα να επιλέξει από μια μεγάλη γκάμα περιοδικών, εφημερίδων, βιβλίων, κλπ. και επίσης, να μπορεί να χρησιμοποιήσει την συσκευή όπως και ένα βιβλίο (πχ.να κρατά στο πλάι σημειώσεις) αλλά να έχει και μερικές «κομπιουτερίστικες» λειτουργίες (αντιγραφή / επικόλληση κειμένου, κλπ.). Έπρεπε να εμφανιστεί από το «πουθενά» ο έξυπνος mister Μπέζος, για να δώσει την κατάλληλη ώθηση και στις υπόλοιπες εταιρείες να «σοβαρευτούν».

Έτσι τελευταίως η «κάψα» των εταιρειών να μπουν κι εκείνες στο παιχνίδι των e-reader / e-book έχει ανάψει για τα καλά – άξια προσοχής είναι η πρόταση της MSI για ένα μηχανάκι με διπλή οθόνη, πλήρη αναγνώριση αφής και με μικρή δόνηση όταν πατάμε κάποιο εικονικό κουμπί με το δάχτυλό μας, φοράει κανονικότατα τα Windows 7 Home Premium και έχει ως κεντρικό επεξεργαστή έναν από την σειρά των Intel Atom Z. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να παρακολουθήσετε μια πρώτη εμπειρία από τους συναδέλφους της ιστοσελίδας engadget, όπου «προσπαθούν» να το χειριστούν. Τα εισαγωγικά τα βάλαμε, γιατί ακόμα το μηχανάκι είναι σε αρχικό στάδιο και φυσικό είναι το λογισμικό να «τραβάει ζόρια». Για να δούμε τι θα γίνει εντός 2010 με αυτά τα μηχανάκια και βέβαια: έχουμε σε μερικές εβδομάδες την πολύ-αναμενόμενη συσκευή «iSlate» της Apple…

zougla.gr