Γερνάμε γρηγορότερα

Το νοητό όριο της μέσης ηλικίας από τα 40 υποχώρησε στα 35

Γρηγορότερα γερνάμε σήμερα καθώς το νοητό όριο της μέσης ηλικίας από τα 40 υποχώρησε στα 35, σύμφωνα με έρευνα του Philips Center for Health and Well-Being για τους Αμερικανούς.

«Οι σημερινοί τριανταπεντάρηδες αισθάνονται τις πιέσεις της μέσης ηλικίας που παλαιότερα γίνονταν αισθητές μετά τα 40», εξηγεί το ολλανδικό ινστιτούτο.

Σύμφωνα με την Κέιτι Χάρτλεϊ, διευθύντρια του κέντρου που στόχο έχει την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής, το οικονομικό άγχος και η αγωνία για την υγεία που συναντώνται μετά τα 40, αρχίζουν πλέον να «καταδιώκουν» τους ανθρώπους από τα 35 τους χρόνια.

Σε ποσοστό σχεδόν 80%, οι 35άρηδες δήλωσαν ότι τους απασχολούν οικονομικά θέματα, ενώ τα τρία τέταρτα αυτών παραδέχθηκε ότι τους απασχολεί η υγεία τους.

Οι έννοιες αυτές, σύμφωνα με την έρευνα, έχουν συρρικνώσει την περίοδο της νεότητας κατά πέντε χρόνια, φέρνοντας τη μέση ηλικία πιο κοντά.

Σύμφωνα με τα πορίσματα των ερευνητών, οι οικονομικές έννοιες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση για τους Αμερικανούς, οι οποίοι δήλωσαν «προβληματισμένοι» σε ποσοστό άνω του 74% –διπλάσιο σε σύγκριση με αντίστοιχη έρευνα το 2004.

Παρόμοιο ποσοστό των ερωτηθέντων δήλωσε ότι είναι ευχαριστημένο από την κατάσταση της υγείας τους και το βιοτικό τους επίπεδο.
skai.gr