Έρχεται το Perfect Stream


Η κεντρική ιδέα του Perfect Stream είναι η δημιουργία προγραμμάτων με βάση τις ορέξεις του καθενός και η μετάδοσή τους σε κάθε συσκευή που είναι συνδέσιμη στο Ίντερνετ

Ο γερμανός μηχανικός, που συμμετείχε ενεργά στη διαμόρφωση του λογισμικού MP3 για την τηλεμεταφορά μουσικής, έχει θέσει στον εαυτό του έναν δεύτερο στόχο: να κάνει πιο «έξυπνες» τις συνδεόμενες συσκευές.

Ο Καρλχάιντς Μπράντενμπουργκ, καθηγητής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο του Ιλμενάου στη Γερμανία, έχει δρομολογήσει την εφαρμογή της τεχνολογίας Perfect Stream, για την οποία αναζήτησε συνεργάτες κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Ηλεκτρονικών CES, στο Λας Βέγκας τω ΗΠΑ.

«Στην αρχή όταν είχα συναντήσει εκείνους τους τύπους (που είχαν εφεύρει το Perfect Stream) μου είχαν δώσει μία εικόνα τρελών. Αλλά εμένα μου αρέσουν τα παράξενα πράγματα, και άλλωστε όταν είχαμε ξεκινήσει το ΜΡ3 όλοι το έβρισκαν εξίσου τρελλό».

Η κεντρική ιδέα του Perfect Stream είναι η δημιουργία προγραμμάτων με βάση τις ορέξεις του καθενός και η μετάδοσή τους σε κάθε συσκευή που είναι συνδέσιμη στο Ίντερνετ.

Η υπηρεσία αυτή λειτουργεί ήδη στη Γερμανία και «πλέον προσπαθούμε να τη διεθνοποιήσουμε», τόνισε ο έτερος υπεύθυνος του Perfect Stream Νικόλας Σάμιος.

Ένας χρήστης του Ίντερνετ μπορεί να επιλέξει τις αγαπημένες του εκπομπές, τα προγράμματα πληροφόρησης, ή μουσικής, τον λογαριασμό του στο Facebook, ή το Twitter κλπ, και όλα αυτά να αναμεταδίδονται μέσω διαφόρων, ετερόκλητων, συσκευών, όπως κορνίζες ψηφιακών φωτογραφιών, GPS, τηλέφωνα, κονσόλες ηλεκτρονικών παιχνιδιών και πολλών άλλων, τονίζει ο Μπράντενμπουργκ.

Χωρίς την τεχνολογία αυτή μία σειρά από συσκευές παραμένουν «μουγκές» και η γκάμα των λειτουργιών τους παραμένει περιορισμένη.
skai.gr