Υπό αρκτικό κλοιό η Βρετανία

Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη Βρετανία προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας


Σε ολόκληρη τη Βρετανία έχει επεκταθεί από την Τρίτη το βράδυ η σφοδρή κακοκαιρία που έπληττε τις τελευταίες ημέρες τη Σκωτία και τη βόρεια Αγγλία. Η συνεχιζόμενη πυκνή χιονόπτωση, ο πάγος και οι χαμηλές θερμοκρασίες προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις συγκοινωνίες, ενώ εκατοντάδες σχολεία σε όλη τη χώρα παραμένουν κλειστά.

Κλειστά είναι επίσης τα αεροδρόμια του Γκάτγουϊκ, του Μπρίστολ, του Κάρντιφ και του Νότιγχαμ, ενώ άνοιξαν αλλά εκτελούν περιορισμένες πτήσεις και με μεγάλες καθυστερήσεις τα αεροδρόμια του Λούτον, του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ. Με καθυστερήσεις πτήσεων λειτουργεί από χθες και το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου. Ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις παρατηρούνται και στις σιδηροδρομικές συνδέσεις. Η κατάσταση σε αρκετά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου χαρακτηρίζεται απελπιστική, καθώς πολλοί οδηγοί έμειναν ακινητοποιημένοι επί ώρες. Οι αρχές καλούν τους οδηγούς να μη χρησιμοποιούν το όχημά τους παρά μόνο ε΄παν υπάρχει πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προβλέπει ότι μέχρι τη νύχτα θα έχει πέσει χιόνι έως και 40 εκατοστών στο Λονδίνο και σε άλλες περιοχές της νότιας Αγγλίας, την ώρα που η θερμοκρασία στη Σκωτία έφτασε έως και τους -15 βαθμούς Κελσίου.
skai.gr