H Google αποχωρεί από την Κίνα

Εξαιτίας της συνεχιζόμενης λογοκρισίας

Την αποχώρησή του από την Κίνα και το σφράγισμα των γραφείων του στη χώρα, προανήγγειλε η Google, εξαιτίας της συνεχιζόμενης λογοκρισίας που ασκεί η κινεζική κυβέρνηση στη μηχανή αναζήτησης.

Παράλληλα, η εταιρία καταγγέλλει ότι χάκερς έχουν διεισδύσει σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς που έχουν ανοίξει στην εταιρεία υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα, ενώ "επιθέσεις" από χάκερς έχουν δεχτεί και τουλάχιστον 20 μεγάλες επιχειρήσεις της χώρας.

"Αποφασίσαμε να μην λογοκρίνουμε πλέον τα αποτελέσματα του χώρου αναζήτησης", είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της Google.

Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, ζήτησε εξηγήσεις απο την Κίνα, επισημαίνοντας ότι οι κατηγορίες της εταιρείας προκαλούν ανησυχία και ερωτηματικά.

Η αποχώρηση από την Κίνα θα σημάνει το τέλος μίας 4ετίας συνεχών "συγκρούσεων" μεταξύ της Google και των αρχών της χώρας, για θέματα λογοκρισίας, ενώ σημαντικές θα είναι και οι οικονομικές απώλειες για την εταιρία, καθώς περίπου 600 εκατ. δολάρια θα αφαιρεθούν από τον ετήσιο κύκλο εργασιών της.
skai.gr