Το iPad από την Apple

Το νέο της απόκτημα παρουσίασε η Apple. Πρόκειται για το iPad, έναν υπολογιστή ταμπλέτα, ο οποίος είναι κατάλληλος για σερφάρισμα, ταινίες, παιχνίδια, ακόμα και για την ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων.

«Θέλαμε να ξεκινήσουμε το 2010 με ένα πραγματικά επαναστατικό και μαγικό προϊόν» είπε το αφεντικό της Apple Στιβ Τζομπς.

Η πολυσυζητημένη συσκευή διαθέτει οθόνη αφής 9,7 ιντσών, έχει πάχος 1,27 εκατοστά και ζυγίζει 680 γραμμάρια. Βασίζεται στον επεξεργαστή Α4 της ίδιας της Apple και θα κυκλοφορήσει με οδηγό SSD χωρητικότητας 16, 32 ή 64 Gigabyte.

Διαθέτει επίσης δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης 802.11n, 3G και Bluetooth, επιταχυνσιόμετρο και πυξίδα. Η μπαταρία προσφέρει 10 ώρες λειτουργίας σε κάθε φόρτιση, μπορεί όμως να παραμείνει σε κατάσταση νάρκης έως και 30 ημέρες.

Η συσκευή θα κυκλοφορήσει διεθνώς τον Μάρτιο, ενώ οι εκδόσεις 3G δεν αναμένονται στη διεθνή αγορά πριν από τον Ιούνιο.

Οι τιμές στην αμερικανική αγορά: 499 δολάρια για το μοντέλο των 16 GB, 599 δολάρια για τα 32 GB και 699 δολάρια για τη μέγιστη χωρητικότητα.

Τα αντίστοιχα μοντέλα με δυνατότητα 3G τιμώνται 130 δολάρια περισσότερο και στην αμερικανική αγορά θα λειτουργούν μόνο στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της AT&T.
skai.gr